Блейк ЛЕЙБЕЛ з Яною, новонародженою Діаною–Дариною та тещею
Кримінал

Син мільйонера зняв з українки скальп та здер шкіру

14 березня 2021, 20:28
0
-1
Сподобалось?
-1


Рідні із сумом згадують Яну Касьян. У цьому році їй могло б виповнитися 35. Та життя українки обірвалося п’ять років тому у Голлівуді. Страшну мученицьку смерть їй вигадав власний чоловік. Ножем та бритвою втілив у життя найкривавіший сценарій із серії власних коміксів. Американське правосуддя назвало цей злочин небаченим за рівнем жорстокості! Від почутих деталей справи люди непритомніли просто у залі суду.

Покинув вагітну дружину

Яна народилася у Києві і, здобувши відповідну освіту, працювала у податковій службі. Вона добре знала англійську і часто літала в Америку по бізнес-візі. У 2014-му молода жінка покинула роботу в Україні і переїхала до Лос-Анджелеса. Там зайнялася рекламою і зустріла своє кохання.

– З Блейком Лейбелом Яну познайомили їхні спільні друзі, – розповідала сестра загиблої Євгенія. – Вона справді дуже закохалася. Я питала, хто він, чим полонив її серце. У відповідь чула: «Блейк – дуже хороша людина і цікавий співрозмовник».

Невдовзі рідні дізналися: обранець Яни – син канадського мільйонера, який має потужний будівельний бізнес, а у минулому був професійним спортсменом і навіть олімпійським чемпіоном. Брат Блейка пішов по батьковій стежці, а сам він вирішив осісти у Голлівуді – писав сценарії фільмів, а пізніше почав створювати дуже популярні комікси-страшилки. Одна з найвідоміших його робіт – серія «Синдром» про вченого, який прагне розібратися в особливостях психіки серійних убивць та ґвалтівників. Обдумуючи сценарій картинок, автор зображав дикі злочини.

У той час він був одружений на місцевій моделі. Пара виховувала трирічного сина, коли у житті Блейка з’явилася Яна. Чоловік так захопився українкою, що майже одразу подав на розлучення. У той час його жінка носила під серцем друге дитя, але це закоханого Лейбела не спинило.

Змушував до сексу одразу після пологів

Шалене кохання дурманило. Чоловік повсякчас виявляв Яні свою любов. Забороняв готувати їсти та мити посуд, аби не натрудила свої тендітні ручки. В Україну вона слала знімки, як з коханим відпочиває на Гаваях, як шаленіють на концерті Мадонни... А коли Лейбел почув, що вона вагітна, здавався найщасливішим на світі – носив на руках, цілував животик, що округлювався, і підбирав ім’я дитині.

– Весь свій час він присвячував Яні, оточивши її любов’ю та увагою, – згадують знайомі родини. – Перестав відповідати на дзвінки друзів, відміняв ділові зустрічі. Фактично Блейк відмовився від усього, що відволікало його від дому.

Перед тим, як лягати в лікарню на пологи, Яна запросила в Лос-Анджелес свою маму. Адже розуміла, що їй потрібна буде допомога з малечею. Уже тоді вона відчула перші нотки невдоволення у настрої коханого. Але за кілька днів на світ з’явилася їхня дівчинка (якраз у день народження своєї бабусі), і Яна з головою поринула у материнство. Невдовзі між парою почався серйозний конфлікт.

– Пам’ятаю, Яна сказала: «Після народження донечки Блейк сильно змінився. Ходить злий, не хоче навіть брати дитину на руки», – розповідала сестра убитої після похорону. – Я старалася її заспокоїти. А потім вона сказала, що чоловік вимагає сексу, хоч лікарі заборонили їй близькість у перші тижні після пологів. Погрожував, що коли вона не зробить усе так, як він хоче, покине її.

Рятувала від в’язниці через зґвалтування

А ще за кілька днів усіх вразило повідомлення: Блейка затримали через підо­зру у зґвалтуванні якоїсь жінки! Він усе заперечував, і Яна погодилася внести за благовірного заставу у розмірі 100 тисяч доларів, щоб врятувати його від в’язниці. Та після цього до нього додому не повернулася – вирішила з дитиною якийсь час пожити окремо, під крилом матері.

Та Лейбел невдовзі сам подзвонив. Просив, аби Яна зайшла у гості. Мовляв, скучив і має до неї розмову. Нічого лихого не підозрюючи, жінка пішла. Але рідні її живою більше не бачили.

Того дня мати так і не дочекалася вдома своєї дочки. Обривала телефонні номери, аби дізнатися, де Яна поділася, та про неї ніхто нічого не знав. А сама вона слухавку не піднімала. Запідозривши, що сталася біда, жінка побігла додому до Блейка. Гукала на подвір’ї, стукала у двері, та ніхто не виходив. Раптом у вікні розгледіла чоловічий силует, що тримав цигарку у руці, і вловила стогін.

– Мама чула, як Яна вмирає, – і сьогодні, згадуючи це, у сестри на очі навертаються сльози. – Її ще можна було рятувати. Але поліція, яку мама викликала, не погоджувалася зайти у будинок Лейбела. Казали, що не можуть без причини вриватися, бо це – приватна власність.

На третій день вони таки вибили двері. У дім копам доводилося пробиратися крізь барикади. У спальні на ліжку знайшли закривавлений і страшенно понівечений жіночий труп. Це була розчленована Яна…

Планував розчленувати й новонароджену дочку?

Коли Блейка виводили на вулицю, він закричав: «Любима!» Поліцейські запитали у матері вбитої, що це означає. Та відповіла, що чоловік на ім’я Яну не називав, тільки так.

Матір у дім не впустили. Невідомо, чи її серце витримало б побачене. Страшні подробиці страти своєї дитини жінка дізналася аж через два роки у залі суду. Тоді сама кілька разів непритомніла. Не могли слухати подробиць катувань і деякі присяжні – вони виходили із зали, тримаючись за стіни.

Як стало відомо, садист Яну ґвалтував, бив, кусав, різав ножем та бритвою і врешті спустив з жертви усю кров. Вготував їй повільну смерть і насолоджувався кожним її стогоном. У перервах між катуваннями нелюд замовляв собі їжу. Втамувавши голод просто посеред облаштованої «камери тортур», знову продовжував знущання. Блейк за допомогою бритви знімав з голови бідолашної скальп (оголив череп до кісток), відрізав шматками шкіру. Яна ж усе не вмирала. Експерти довели: щонайменше вісім годин від початку екзекуцій молода жінка залишалася живою! А тоді її чимось важким вдарили по голові.

З понівеченим тілом чоловік спав на закривавленому ліжку. Поряд лежав його комікс з обезголовленою жінкою. Це стало інструкцією для вбивства?

– У будинку потім знайшли ще одну картинку, на якій було зображено смерть немовляти, – шокує Євгенія. – Не виключено, що він збирався жорстоко розправитися й з донькою.

Відрізані частини звір склав в 11 пакетів для сміття… У них знайшли вухо, клапті шкіри з волоссям, брови та інші шматки людського тіла. Слідчі два роки працювали над справою. Але коли її слухали в суді, Блейк своєї вини не визнав. Проте ні це, ні впливовість родини Лейбелів не завадили суду винести суворий вирок – за вбивство першого ступеня при обтяжуючих обставинах з тортурами звір має відбути довічне ув’язнення без можливості умовно-дострокового звільнення.

Не так давно відбувся ще один суд – на користь дочки маніяк мусить сплатити 41,6 мільйона доларів. Та, на жаль, жодні гроші не зможуть повернути маленькій Діані-Дарині маму.

Наталія КРАВЧУК

На фото: Блейк ЛЕЙБЕЛ з Яною, новонародженою Діаною–Дариною та тещею


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися