Сурогатна матір найняла кілерів для власного чоловіка
Кримінал

Сурогатна матір найняла кілерів для власного чоловіка

18 квітня 2021, 17:28
0
0
Сподобалось?
0

Це шокуюче убивство за кривавим сценарієм сталося не десь у Голлівуді, а у невеличкому райцентрі Славута на Хмельниччині. Тут добре пам’ятають той день, коли знайшли мертвим 33-річного бізнесмена Романа Кравцова. Його понівечене тіло лежало у квартирі, яку винаймав із сім’єю. Коли правоохоронці назвали ім’я підозрюваної в організації цього страшного злочину, знайомі довго не могли прийти до тями. Виявилося, що кілерів для чоловіка найняла… вагітна дружина.

П’ятьох дітей «продала»!

На перший погляд це була звичайна сім’я. Люди згадують: вони завжди гуляли з маленькою донькою, називали один одного не інакше як «котик», «сонечко» чи «зая». Правда, із сусідами у будинку не особливо заводили приятельські стосунки. Навіть віталися далеко не зі всіма – жили наче самі по собі. Тісніше спілкувалися лише з однією родиною. Але ці люди про Романа з Дариною відгукуються не дуже добре.

Відомо, що чоловік мав невеличкий бізнес у сусідньому містечку Ізяславі, а жінка займалася вихованням дочки. Хоча свій заробіток мала: вирішила стати сурогатною матір’ю – народжувала на продаж дітей. Розповідають, віддала вже чотирьох і під серцем для чужих батьків носила п’яте. Й ніби Роман у цьому їй не перечив.

– Така мала була, метр з кепкою, худа, – згадують Дарину сусіди. – Що дивувало: бєрєменна ходила і з сігарєтою. Тож дитину носиш! А їй було все одно.

– Він любив її, дозволяв усе і прощав, – розповіла матір Романа Наталія Кравцова. – Було, трошки сварилися. Але навіть зради Рома їй прощав, і не раз.

Що сім’я була на межі розлучення, матір чоловіка навіть не здогадувалася. А от близький друг Романа не раз чув його сповідь. Бо чоловік не міг уже все тримати в собі, його терпіння луснуло. «Перепразнуємо – і будемо розводитися, – казав. – Але дитина лишиться коло мене! А вона собі хай куди хоче, туди і йде…»

На порозі були Різдвяні свята. А вдома все частіше виникали скандали, конфлікт у сім’ї загострився до краю. Тоді й визрів у голові Дарини страшний план. Мовляв, не буде Романа – ніхто її крихітку від неї не забере!

Пальці мав відрубані, в голові – дірки

Минуло Різдво. Навколо лунали колядки. Аж раптом Дарина, повернувшись з донькою після прогулянки, знайшла у помешканні закривавлений труп чоловіка. Жінка викликала поліцію.

Понятим покликали сусіда, який у минулому – військовий лікар. Чоловік уже на пенсії. Зізнається, за життя бачив різне, але не таке.

– Тіло Романа лежало у коридорі. Пальці були відрубані, у голові, як од льодокола, дірки. Певно, захищався, то його по пальцях били. Все кругом було в крові. Збоку лежали гроші, гаманець, телефон. Нічого не взяли, – згадує чоловік. А потім додає: – Ми навіть не здогадувалися, хто б то міг бути і за що Романа вбили. Тільки одна сусідка одразу сказала: «То Дашкиних рук діло!» Хоч вдова тоді, як це сталося, дуже плакала.

Поки благовірного вбивали, по сусідах колядувала

Виявляється, у момент, коли Романа по-звірячому убивали, Дарина гостювала з дочкою у сусідки Ольги, що мешкає в тому ж під’їзді. Фактично жінка сиділа за стіною, за якою у муках конав її благовірний. Усміхалася і… співала.

– Перед цим вони десь гуляли, по магазинах ходили. Я їх зустріла на сходовій клітці. До того у нас був конфлікт, і ми місяців три не спілкувалися взагалі. А це Даша каже: «А можна, ми у вас поколядуємо?» – обережно розповідає деталі того вечора сусідка.

Мама загиблого Наталія КРАВЦОВА

Поведінка гості одразу здалася їй підозрілою. Як ніколи, Дарина старалася бути доброю та услужливою.  Прибрала зі столу, хоч раніше цього ніколи в гостях не робила, заводила про різне балачки.

– Вона сиділа довго, я бачила, що нервує, – розповідає Ольга. – А ще помітила, що часто заглядає у телефон.

Як виявилося пізніше, жінка чекала вісточки від кілерів, що справу зроблено і можна повертатися додому. Тільки тоді пішла у свою квартиру. За мить звідти почувся крик і плач…

За чорну справу взялися студенти військової академії

– За висновком судово-медичної експертизи, смерть потерпілого настала в результаті відкритої черепно-мозкової травми з множинними переломами кісток склепіння та основи черепа, – розповідає заступник начальника відділення поліції № 1 Шепетівського районного управління поліції ГУНП у Хмельницькій області Андрій Фурманчук, який тоді вів справу. – Слідчі відпрацьовували різні версії. Але імена убивць вдалося вирахувати дуже швидко.

Ними виявилися першокурсники Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що у Львові. Знайомі розповідають, що один з хлопців доводиться родичем жінці – він чоловік її племінниці. На чорну справу підговорив свого однокурсника. Пізніше в суді хлопці намагалися переконати, що убивство сталося через ревнощі – наче Роман до Дашиної племінниці залицявся.

Але потім розповіли правду. Як їх найняла Романова жінка й пообіцяла заплатити за убивство 50 тисяч гривень. Саме у стільки вона оцінила життя чоловіка.

За версією слідства, із замовницею хлопці обговорили усе до найменших деталей. Спеціально придбали знаряддя убивства (молоток) і чекали, коли настане час діяти. Отримавши сигнал, кілери поспішили у під’їзд будинку. Що їм відкриють двері та впустять у дім, не сумнівалися, адже Роман родича дружини добре знав.

І справді, господар запросив гостей. Хлопці вийшли на балкон, покурили. А тоді гість попросив Романа пошукати рукавиці, які він нібито колись забув. Вийшли у коридор, і господар заходився нишпорити у шафі. У мить, коли обернувся до убивці спиною, жінчин родич почав його бити  молотком по голові. А напарник весь час був напоготові, чекаючи, чи не знадобиться його допомога. Та все закінчилося швидко – врятуватися у Романа шансів не було. Він упав, не дихаючи.

Після цього кілери зачинили двері і поїхали на залізничний вокзал, де невдовзі сіли на потяг, що прямував до Львова.

Від сина, народженого убивцею, замовники відмовилися

Під варту хлопців взяли одразу. А от замовницю – лише після того, як вона народила дитину та віддала немовля замовникам. Та поки в суді прозвучав вирок, ці батьки… повернули свого сина сурогатній мамі. Певно, побоялися виховувати немовля, народжене убивцею.

Хоча винною себе Дарина так і не визнала! І навіть під час апеляції наполягала, що не має жодного відношення до того, що сталося. Судова колегія з розгляду кримінальних справ Хмельницького апеляційного суду підтримала позицію військової прокуратури і залишила без змін вирок суду першої інстанції, повністю відмовивши у задоволенні апеляційних скарг обвинувачених та їхніх захисників. Судді визнали, що доказова база, зібрана під час слідства, підтверджує вину кожного з учасників. Врахувавши усі обставини, було призначено покарання: позбавлення волі строком до 15 років замовниці убивства і виконавцю, а також 12 років – співучаснику, який стояв на шухері. Крім того, у горе-курсантів конфіскували все майно, адже вони вчинили умисне вбивство з корисливих мотивів.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися