Марина САСЮК з донькою Христиною
Кримінал

Молоду актрису вбили разом з донькою та підпалили:подробиці

10 жовтня 2021, 19:30
0
0
Сподобалось?
0

Стежити за успішною жінкою злочинець почав після зйомок телесеріалу?

У Житомирі сусіди серед білого дня відчули запах диму, який просочувався з-під дверей, де жила молода жінка з дочкою. Подумали, що господарі залишили готуватися страву на плиті і пішли, тож одразу викликали рятувальників. Та коли їм вдалося зайти у помешкання, виявилось, що матір з донькою були вдома. Вони лежали мертвими, а на їхніх тілах виявили смертельні рани.

Забрав ювелірні прикраси  та машину

Марині Сасюк було 36. Її донечці Христині – 13. Жили мама з донькою удвох. Знайомі розповідають: жінка була успішна, любила життя. Дівчинка росла доброю, гарно вчилася у школі і займалася у гуртках. Коли стало відомо, що їх убили, для усіх це був справжній шок. Ніхто не розумів, кому могла перейти дорогу ця сім’я? Конфліктів ні з ким не мали.

Відомо, що Марина добре заробляла. Колись вона працювала на радіо, пізніше знайшла себе у сфері рекламного бізнесу, займалася продажем меблів. А ще – знімалась у кіно. Десь років два тому її запросили на роль у серіалі. Зйомки проходили на Житомирщині.

– Можливо, убивця тоді був з нами, – припускає друг родини Василь Піддубний. – На зйомки приходило багато людей.

З оселі зникли ювелірні прикраси та гроші, з двору – автомобіль Марини. Правоохоронці оголосили план-перехоплення. Аби з’ясувати напрямок, куди зник на вкраденому автомобілі підозрюваний, переглянули записи з десятків відеокамер. Опрацьовували одразу кілька областей, задіяли дві сотні спеціалістів, безпілотники. І на світанку вже точно знали, де переховується вбивця.

Дівчинка з ножем боронила матір

Машина «засвітилася» у Ружинському районі Житомирської області. Там втікача оточили спецпризначенці і затримали.

– Чоловік ховався у полі. Речі, що зникли з квартири загиблих, виявлені, – прокоментував тимчасово виконуючий обов’язки начальника Нацполіції Житомирської області Артем Лисогор.

Затриманому 22 роки. Дмитро розповів, що особисто з Мариною знайомий не був, проте стежив за нею. Того вечора вона відпочивала у компанії подруг у кафе, тож розраховував, що повернеться додому втомлена й захмеліла. Відтак зловмисник був упевнений – пограбує її оселю без проблем. А що у квартирі є дитина, божиться, не знав.

– Я хотів просто винести коштовності. Вбивати не планував. Наскільки я знав, там була лише одна п’яна жінка, – казав Дмитро у суді, коли йому обирали запобіжний захід.

У тому, що накоїв, зізнався. Розповів, що зайти у квартиру було нескладно, бо господиня, повернувшись з вечірки, не зачинила за собою вхідні двері. Він дочекався, коли жінка засне, зайшов у кімнату і став нишпорити по речах. Аж раптом відчув… ніж у спину. Каже, це дитина накинулася на нього – очевидно, так хотіла захистити матір. Вбивця забрав ножа і вбив дівчинку та її неньку.

Раніше батько застрелився на очах у дружини й дитини

– Наразі ще з’ясовується, що саме було у квартирі. У кімнаті, де спала жінка, підозрюваний висипав її речі і підпалив, – розповів Артем Лисогор.

Далі убивця вийшов з квартири і замкнув двері на два замки, щоб рятувальникам важче було дістатися всередину і тіла більше обгоріли. Намагався максимально замаскувати сліди злочину. Розраховував, що встигне сховатися з награбованим й усе зійде йому з рук. Однак правоохоронці швидко його затримали. Чоловіка взяли під варту на 60 діб без права внесення застави. Слідство триває. За скоєне Дмитру загрожує позбавлення волі на строк до 15 років або й довічне ув’язнення.

Марину з донькою поховали. Знайомі досі не можуть оговтатися після трагедії.

– Та там містика якась, – кажуть.

І зізнаються: раніше на очах у Марини та Христини застрелився… голова родини. Донька так боялася втратити матір! Може, тому схопилася за ножа, щоб її вберегти?

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися