Вбивця перевів собі гроші пальцем трупа
Кримінал

Вбивця перевів собі гроші пальцем трупа

20 листопада 2021, 16:49
0
0
Сподобалось?
0

Триває суд над душогубом, який скоїв страшне подвійне убивство на Великдень. В одній з багатоповерхівок Харкова мати знайшла закривавлені тіла сина та його коханої.

Завдав понад п’ятдесят ударів ножем

Жінка пішла до сина у гості, бо не знаходила собі місця – Олександр не давав про себе знати понад добу і не відповідав на її дзвінки. Раніше такого не траплялося. Мати взяла великодні гостинці й попрямувала до нього. Але двері у квартиру їй ніхто не відчинив. Жінка мала дублікати ключів від помешкання, тож вирішила зайти. Передчуття було тривожне, й воно не обмануло.

Всередині усе було у крові, а син з дівчиною – мертві. Обоє лежали страшенно понівечені. Було зрозуміло: їх убивали з особливою жорстокістю. Пізніше експерти нарахували двадцять шість ножових поранень на тілі Євгенії та тридцять – на тілі Саші. І з’ясували: дівчина залишалася живою до останнього удару ножем у серце, а її коханий дихав ще добу після скоєного нападу й буквально стік кров’ю за кілька годин до того, як прийшла його мама.

Хто ж міг так по-звірячому забрати їхні життя? Невдовзі рідним назвали ім’я підозрюваного. Це 22-річний Єгор, студент-четвертокурсник одного з вищих навчальних закладів Харкова. Покійний Олександр там працював асистентом кафедри туризму і готельного бізнесу, тож хлопця добре знав. Більше того, між ними були товариські стосунки, вони бачилися не лише у навчальному закладі, а й в Олександра вдома. От і напередодні Великодня Єгор завітав.

Не зміг розчленувати тіла, тож хотів влаштувати вибух

Коли підозрюваного затримали, він саме замочував свій одяг у хімії, аби позбутися слідів крові. У вбивстві чоловіка зізнався, але наполягав, що це була самооборона. Мовляв, сам він мав таємні інтимні стосунки з Женею, і Саша їх застукав під час утіх. Єгор розповідав, як розлючений чоловік схопив ножа і зарізав дівчину. Начебто й на нього кидався, щоб убити, тож довелося оборонятися…

Але слідчі швидко зрозуміли, що усе сказане – байка. Адже експертиза довела, що жодних інтимних стосунків того дня у Жені не було, не існувало й любовного трикутника, а ніж убивця приніс із собою! А ще стало відомо, що гість був винний господарям гроші – близько трьох тисяч гривень. І нібито того дня прийшов просити позичити ще, однак йому відмовили.

Картина стала вимальовуватися після того, як проаналізували телефони жертв і з’ясували: коли дівчину зарізали, душогуб приклав до екрану закривавлений палець мертвої, щоб відбитком розблокувати його. Тоді здійснив з його допомогою три банківські перекази на свій рахунок. Було знято вісім тисяч гривень. Далі убивця пішов у магазин по миючі засоби, аби усе гарненько замити. Зрозумівши, що нічого з цього не вийде, намагався розчленувати тіла жертв. Однак катові це не вдалося, тож він розвів у квартирі багаття та увімкнув газ. Те, що будинок не злетів через це у повітря, називають дивом. Адже вогонь швидко згаснув, а сучасна плита самостійно перекрила витік блакитного палива…

Підозрюваний хоче, щоб його долю вершив суд присяжних. Якщо вину хлопця доведуть, йому світить 15 років за ґратами чи навіть довічне позбавлення волі.

Світлана РІДНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися