Неля ГЕЛЕВАН
Кримінал

Молоду жінку розчленували і спалили наркомани?

19 грудня 2021, 13:35
0
0
Сподобалось?
0

А її дворічного сина пощадили й віддали батькові живим

Коли жителька Хуста писала заяву в поліцію, що зникла її 23-річна донька Неля Гелеван, то і подумати не могла, наскільки страшна доля молоду жінку спіткала. Мати лиш знала, що в доччиній квартирі в Ужгороді самотнім залишився 2-річний онук. Куди поділася Неля – для неї була загадка. А потім знайшли її рештки.

Поїхала з сином у Київ – і зникла

Наприкінці листопада Неля вирішила поїхати з дитиною до Києва. Сіла у потяг і… зникла. Десять днів жінка не виходила на зв’язок, але раніше в поліцію ніхто з рідних не звертався. Мама стривожилася лиш тоді, коли зять розповів, що Неля йому прислала есемеску, щоб він забрав сина. Мовляв, хлопчик вдома, в Ужгороді, сам… На дзвінки жінка не відповідала, тож і заявили про її зникнення.

Правоохоронцям вдалося встановити, що молода жінка у столиці не затрималася. Далі її шлях проліг вглиб Київської області. Вона зустрілася зі своїми знайомими та пішла до них у гості. Коли поліцейські завітали у квартиру 25-річного чоловіка, де могла гостювати Неля, насторожилися: господар помітно нервував. А тоді з’ясували, що він представився чужим іменем та показав фальшивий паспорт. Було проведено обшук, під час якого й знайшли докази: Неля Гелеван справді тут була. У помешканні лежали її документи і… фрагменти тіла. Чоловік більше відпиратися не став і в усьому зізнався.

Тоді стало відомо, що Неля з сином зайшла до підозрюваного в гості. Чоловік був не сам, а зі своєю подругою. Дорослі вживали наркотики, веселилися, й раптом гостя впала мертва. Мовляв, для господаря це був великий шок. Він вже мав судимість, й більше проблем не захотів. Тож зі своєю знайомою став думати, як позбутися трупа.

У перуках ходили у магазин по вугілля для вогнища

У голові визрів план, наче зі страшного кінофільму. Чоловік та жінка ретельно замаскувалися, використавши перуки та інші хитрощі для зміни зовнішності, й подалися до магазину. Там купили вугілля й хімічну речовину, щоб знищити труп, й все принесли додому. А коли настала ніч, почали «пакувати» тіло.

– Ми разом (зі знайомою – авт.) загорнули цю дівчину в килим і вивезли в ліс, – розповів підозрюваний слідчим. – Там викопали яму, облили тіло бензином. Зверху кинули сміття. Воно все прогоріло, і я забрав ті частини, які не дотліли.

Відомо, що перед тим, як підпалити труп, тіло Нелі розчленували. Недогарки чоловік зібрав та приніс з лісу назад додому. Він їх кинув у відро, залив водою і лугом, щоб все розчинилося, а тоді планував вивезти назад у ліс та закопати. Однак зробити цього не встиг.

А де ж поділася спільниця? Правоохоронці з’ясували: коли тіло Нелі спалили, жінка повезла її сина назад в Ужгород. Вона залишила дитину у квартирі, де мешкала покійна, й з її ж телефону написала повідомлення батькові хлопчика, щоб малого забрав. Після цього втекла за кордон. Її розшукують.

Поки затриманий одне розповідає слідчим, вони перевіряють й інші версії. Головне – встановити причину смерті Нелі. Бо незрозуміло: вона сама померла (скажімо, від передозування наркотиків чи раптової зупинки серця) чи її убили.

– За висновками фахівців вирішуватиметься питання щодо повідомлення затриманому про підозру у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України, тобто умисне вбивство, – повідомили в прес-службі Національної поліції Закарпаття.

А поки він підозрюється у скоєнні наркозлочину (в його помешканні знайшли наркотичні речовини). Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення грошової застави у розмірі 1 094 500 гривень.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися