Петро і Ганна були щасливі разом
Кримінал

Багатодітний батько зарубав дружину і задушив доньку через борги

27 грудня 2021, 15:41
0
0
Сподобалось?
0

Верховний суд поставив крапку у справі про подвійне вбивство, яке сталося у селі Заволока Сторожинецького району у березні 2020 року. Багатодітний батько Петро Пасюк позбавив життя свою дружину і маленьку донечку. Тепер він до кінця життя перебуватиме у в’язниці.

Трагедія вразила усіх, хто знав сім’ю Петра Пасюка і Ганни Гончарук. У жінки до того уже був невдалий шлюб і двоє дівчат-«погодок». Петро, коли зійшовся з Ганною, ставився до Діани та Софії як до своїх, любив і дбав про них. А потім у пари з’явилася і спільна дитина – Марійка.

На жаль, у дівчинки діагностували важку хворобу – двосторонню сенсорну глухоту. Столичні лікарі обнадіяли: якщо прооперувати та поставити сучасний апарат, дитина чутиме. Та це коштувало 700 тисяч гривень, величезні для сім’ї гроші. Адже Петро працював охоронцем у супермаркеті, а Ганна – вчителькою молодших класів. Кошти збирали усім миром, частину чоловік взяв у борг, і малечу прооперували. За кілька років у подружжя народилася ще одна донька – Антоніна. Фінансово стало важче, та й у Петра з роботою було нестабільно. Тому на сімейній раді вирішили, що декретну відпустку оформить він.

У Заволоці місцеві жінки навіть ставили Пасюка своїм чоловікам у приклад, адже не кожен возитиметься з немовлям, пратиме пелюшки, бо на підгузки грошей просто не було. До того ж за обслуговування слухового апарата Марійки щотижня платили по 800 гривень. Проте сім’я справлялася з труднощами і виховувала доньок. Вони вибиралися з друзями на пікніки, ходили з дівчатами на різні заходи, готувалися до свят, а у вихідні обов’язково відві­дували церкву.

Тож те, що сталося 12 березня, шокувало всіх, хто знав цю родину.

Рано-вранці до поліції зателефонував чоловік і повідомив, що вбив дружину з донькою. Уже на слідстві Петро зізнався, що в сім’ї останнім часом почастішали сварки через борги. От і напередодні ввечері полаялися з Ганною. Та найголовніше – насідали кредитори. І тоді чоловік подумав, що якщо їх з дружиною не стане, усе скінчиться. Він поставив будильник на 4:30 ранку і приготував сокиру. У той момент на свою біду прокинулася маленька Тонечка. Петро злякався, що дитина плачем розбудить старших сестер, і вирішив її вбити. 

Батько зміг позбавити життя маленьку лише з другого разу. Намагався усе робити тихо – двері до кімнати забарикадував.

Потім вийшов надвір і зробив спробу повіситися, але мотузка обірвалася. Тоді зателефонував до поліції.

На суді вбивця каявся і просив суворо його не карати. Мовляв, хоче ростити шестирічну Марійку, яка має серйозні проблеми зі здоров’ям. У квітні 2021 року Сторожинецький районний суд Чернівецької області засудив 39-річного Петра Пасюка до 15 років позбавлення волі за вбивство дружини та маленької донечки. Проте прокуратура подала на апеляцію. Тож Чернівецький апеляційний суд скасував попередній вирок і виніс новий – замість 15 років засудив чоловіка до довічного ув’язнення.

Це підтвердив Верховний суд України. Тепер Петро Пасюк усе своє життя проведе у в’язниці. А трьома сестричками, що залишилися без матері та батька, зараз опікуються бабусі.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися