В Україні затримали банду, яка продавала немовлят іноземцям
Кримінал

В Україні затримали банду, яка продавала немовлят іноземцям

28 грудня 2021, 16:00
0
0
Сподобалось?
0

У Києві викрили банду, яка організувала схему продажу дітей за кордон.

Шістьом членам банди, яка заробила 1,2 мільйона євро на схемі продажу дітей іноземцям, поліцейські повідомили про підозру.

Як розповіли у пресслужбі МВС України, до складу злочинної групи входили двоє організаторів - засновників приватної клініки. Вони вербували малозабезпечених жінок для участі у програмі так званого сурогатного материнства, інформує ТСН.

Народжувати немовлят жінки виїжджали до Чеської Республіки. Водночас у жодних медичних документах не йшлося про сурогатне материнство, натомість вказувалося, що немовлята народжені за стандартною процедурою. У свідоцтві про народження дітей матір’ю зазначалася громадянка України, а батьком – іноземець. У подальшому "сурогатних матерів" примушували видати себе за біологічних та оформити відмову від батьківських прав на користь іноземців.

За свої послуги організатори злочинної групи отримували 50-70 тисяч євро. Наразі встановлено, що за три роки злочинної діяльності організатори отримали від продажу немовлят понад 1,2 мільйона євро.

Правоохоронці вже провели 20 обшуків у клініці та за місцями мешкання фігурантів та вилучили документи і печатки медичних закладів, а також автомобілі преміум-класу.

Шістьом фігурантам уже оголосили про підозри у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строкjv від 8 до 15 років з конфіскацією належного їм майна або без такої.

Зараз суд вирішує питання про взяття під варту членів організованої групи з альтернативою внесення застави в сумі 50 мільйонів гривень кожному.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися