У Сербії арештували екс-генерала СБУ, який втік за кілька годин до нападу РФ
Кримінал

У Сербії арештували екс-генерала СБУ, який втік за кілька годин до нападу РФ

10 червня 2022, 18:22
0
1
Сподобалось?
1

У Сербії заарештували колишнього генерала Служби безпеки України Андрія Наумова, який очолював головне управління внутрішньої безпеки Служби, а напередодні повномасштабного вторгнення Росії втік з України. «Вісник+К» писав про це раніше.

Затримали генерала-втікача 7 червня на кордоні між Сербією та Північною Македонією через спробу незаконного перевезення великої суми незадекларованої валюти та коштовного каміння.

Про це OBOZREVATEL стало відомо з власних джерел.

Йдеться про щонайменше 600 тисяч євро, значну суму в доларах, смарагди та діаманти. Точні суми та кількість коштовного каміння поки не розголошується через таємницю слідства.

За попередніми даними, наразі обидва затриманих перебувають у слідчому ізоляторі міста Ніш. Їм інкримінують «незаконний обіг цінних матеріальних активів». За сербським законодавством, відповідальність за таке правопорушення складає від 1 до 12 років ув’язнення. Суворість покарання залежить від обставин скоєння злочину та розміру «активів».

Офіційної інформації щодо затримання громадянина України та обставин, за яких це затримання відбувалося, Сербія Україні досі не надала. Та й Наумов, за даними наших джерел, за консульською підтримкою до своєї держави не звертався.

Наумов обіймав посаду, на якій мав доступ до інформації, що становить державну таємницю. І він цілком може злити цю інформацію в обмін на свою свободу. Існує також ризик подальшого зливу цієї інформації росіянам, адже міністр внутрішніх справ Республіки Сербії, Александар Вулін – проросійський політик, який має тісні відносини з Кремлем.

Андрій Наумов прийшов у СБУ невдовзі після того, як її очолив Іван Баканов у 2019 році. Згодом очолив напрямок внутрішньої безпеки відомства, в результаті чого Управління ВБ змінило статус на «Головне управління», що дало його керівнику нові повноваження і вплив у службі. Наумов потрапив у низку скандалів та журналістських розслідувань. Але протримався у службі до середини 2021 року.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися