СБУ ліквідувала мережу ФСБ з 19 агентів
Кримінал

СБУ ліквідувала мережу ФСБ з 19 агентів

17 червня 2022, 13:06
1
1
Сподобалось?
1

Служба безпеки України провела масштабну спецоперацію, в ході якої нейтралізувала розгалужену агентурну мережу ФСБ. У Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, а також у Дніпропетровській і Вінницькій областях затримано 19 ворожих агентів.

Ці люди коригували ракетні обстріли українських міст і розвідували позиції підрозділів ЗСУ, а також збирали інформацію щодо місць утримання російських полонених. Крім того, вони займалися підбором даних про учасників національного спротиву, які підпільно протидіють загарбникам на тимчасово окупованих територіях півдня України.

За даними слідства, ворожою групою керував агент ФСБ, який перебував в одному з районів Херсонщини. Одержані від інформаторів розвіддані він передав представникам російських спецслужб, серед яких – радник так званого «голови Криму» Аксьонова.

Завдяки оперативному реагуванню СБУ вдалося запобігти численним ракетно-бомбовим ударам.

Встановлено, що агентурну мережу сформували двоє кадрових співробітників ФСБ. Передачу інформації здійснювали через «зв’язкових», які знаходились на тимчасово окупованій території Херсонської області. Для комунікації використовували закриті Telegram-канали.

Серед переданих окупантам відомостей були електронні карти з локаціями місць масового перебування людей, об’єктів критичної інфраструктури та українських військових підрозділів.

Під час проведення більше 30 обшуків за місцями перебування ворожої агентури правоохоронці виявили: зброю, комп’ютерну техніку та засоби зв’язку з доказами злочинів, прокремлівські агітаційні матеріали.

Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Небайдужий
    Небайдужий

    Як можна бути такою "твариною". Жити тут, користуватися всіма благами цивілізації і в той же час "здавати" всіх і все... Щось не подобається - їдь за парєбрік, живи серед того сміття і насолоджуйся!!! Нє, воно шкоднічає!

    18 червня 2022, 15:46
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися