СБУ затримала російського диверсанта з Близького Сходу
Кримінал

СБУ затримала російського диверсанта з Близького Сходу

20 червня 2022, 15:54
0
1
Сподобалось?
1

Контррозвідка Служби безпеки України запобігла серії масштабних диверсій на залізниці, затримавши ворожого агента у Чернівцях.

За даними слідства, чоловік був на агентурному зв’язку підконтрольних Росії спецслужб «ДНР», має паспорт громадянина України та Київську прописку, але тривалий час перебував на «консервації» в одній з близькосхідних країн, повідомляє Служба безпеки України.

Після початку повномасштабної агресії РФ агент отримав від своїх «кураторів» завдання прибути в Україну для збору розвідданих щодо транспортних каналів постачання озброєння та військової техніки для нашої держави. Крім того, зловмисник мав розвідувати місця розташування резервуарів з пальним і дислокацію українських військових підрозділів на Буковині.

За результатами одержаних даних ворог планував здійснити диверсії, у тому числі вибухи на об’єктах залізниці та логістичних складах. Триває досудове розслідування для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до розвідувально-підривної діяльності проти України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися