Тетяна ВОРОНІНА до операції і після
Кримінал

Відкинутий залицяльник облив 18-річну дівчину кислотою

26 червня 2022, 15:28
0
1
Сподобалось?
1

Сьогодні вона кохана дружина і у свої 34 роки готується вперше стати мамою. А ще декілька літ тому про таке й не мріяла. Адже 5 липня 2006 року набридливий залицяльник облив її сірчаною кислотою. Тетяні Вороніній із села Данилівка Васильківського району на Київщині тоді здавалося, що життя зупинилося.

Помстився за нелюбов

Дівчина стала калікою у 18 літ. Це неймовірно тяжко прийняти. Особливо те, що отримала удар від того, від кого не очікувала. З Владом Тетяна познайомилася у день свого 16-ліття. Спочатку їй лестила увага старшого на 10 років хлопця. Ще б пак! Він приходив до неї додому, приносив цукерки і навіть подарував мобільний телефон. А коли дівчина його загубила, купив ще один. Молодий чоловік спершу подобався й мамі Тані Наталії.

- Для мене він був як старший брат доньки, - розповіла пізніше жінка журналістам. - Повчав її, допомагав копати картоплю, постелив підлогу у кухні. Влад вихований, спокійний, ніколи не пив і не курив.

Таня зустрічалася з ним два місяці. Потім зрозуміла, що не кохає його, до того ж лякала різниця у віці. Запропонувала розійтися. Але Влад продовжував ходити до дівчини і навіть кілька разів пропонував вийти за нього заміж. Після закінчення школи Таня вступила до Київського транспортного університету і знайшла підробіток у столиці. А Владислав подався на заробітки на Одещину. Кохану не забував - дзвонив їй. Одного разу так вийшло, що вона сама набрала його номер. Але замість Влада слухавку підняв його товариш Діма. Між молодими людьми зав’язався спочатку телефонний, а потім реальний роман. Дмитро знайшов роботу на Київщині і навіть збирався познайомити Таню з батьками. Та одного липневого вечора біля будинку її підстеріг Влад з флаконом сірчаної кислоти. Пояснив, що про схожий випадок прочитав у газеті: коли хлопець облив кохану кислотою і та стала потворною, то погодилася вийти за нього заміж.  

Красу повернув хірург з Волині

Тетяна Вороніна перенесла неймовірні біль та муки: їй пересадили шкіру з ніг на груди. Після трагедії Дмитро кілька днів приносив дівчині в лікарню фрукти та квіти. Потім сказав її матері:

- Я цього не можу витримати, не готовий до таких випробувань. Вибачте.

І покинув Таню. Владу винесли вирок через рік після трагедії: 10 років позбавлення волі і 106,4 тисячі гривень матеріальної компенсації. Чоловік вийшов на волю через вісім літ за зразкову поведінку і виплатив Тетяні лише 8 тисяч гривень (відрахування із зарплати у в’язниці).

Тривалий час Тетяна жила у депресії, терпіла сильний фізичний і душевний біль. Дівчині було важко знайти роботу, хоч і закінчила інститут за спеціальністю «митна справа». Працювала оператором в агентстві нерухомості, секретарем у лікарні, касиром у супермаркеті. А через 10 років після трагедії життя стало налагоджуватися - її запросили взяти участь у телевізійній програмі «Поверніть мені красу». Хірург родом з Волині Ростислав Валіхновський зробив справжнє диво: підкорегував повіки (у дівчини під час сну не закривалися очі), підправив правий куточок губи, натягнутий вниз через рубець, зробив ринопластику і відновив дихання носом. Також витяг чужорідне тіло - сітку в шиї, яка не прижилася під час попередньої операції, закривши тим самим незагойну рану. Прибрав 25-сантиметровий рубець від шиї до живота: слід від кислоти. За кілька місяців на проєкті дівчина схудла на 10 кілограмів. Їй наростили довгі біляві локони... Вона стала справжньою красунею. І коли поїхала до подруги у Васильків, випадково зустріла на вулиці Влада. Той її не впізнав. Вона ж нічого не сказала. Просто розвернулася і пішла.

Вагітна знов завагітніла

І дуже скоро життя винагородило молоду жінку за всі її страждання. Вона зустріла Андрія.

- Після першого побачення, розгледівши мої рубці (вони стали набагато меншими, але нікуди не поділися), Андрій написав: «Ми можемо бути тільки друзями». Я не образилася. Звикла до різних реакцій за цей час. Відповіла: «Ти не повинен всіх рятувати. Якщо тобі некомфортно і неприємно, то, звичайно, зустрічатися не будемо», - згадує перші дні знайомства жінка.

Наступного дня чоловік усе ж запросив Таню в кіно. Через два тижні познайомив з батьками, а через вісім місяців молоді люди одружилися.  

Довгі чотири роки вони мріяли про дітей. І от нарешті настала бажана вагітність. Але, як і багато чого у житті жінки, вона виявилась унікальною. 

- Я була уже вагітна, але за два тижні знову…завагітніла. Тобто маю двійню з двотижневим розривом у даті зачаття. І, на жаль, один завмерлий ембріон, - розповіла Таня журналістам. - Стать двійні, за яку я молюся щодня, - хлопчики.

Щастю родини не було меж. Аж тут почалася війна. Таня разом зі своєю сестрою-двійняшкою Анею і чоловіком виїхали у Хмельницьку область. А мама залишилася на Київщині доглядати старенького дідуся. Він перед смертю не міг повірити, що на Україну напали росіяни. Тані дуже боляче, що її дідусь у війну народився і у війну помер.

Сама ж з чоловіком повернулася у Київ і готується стати мамою. Уже й ім’я для одного із синів підібрала - Ростислав. На честь хірурга Валіхновського. А щодо іншого ще думає. Сподівається, що їй буде знак. Такий, як колись її мамі: напередодні пологів тій наснився сон, що по лузі з дуже красивими квітами біжать дві дівчинки. І вона кличе Аню й Таню. Так жінка й назвали своїх донечок. 

Наталка СЛЮСАР

Тетяна ВОРОНІНА з чоловіком Андрієм



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися