СБУ ліквідувала канал незаконної легалізації росіян, які втекли з РФ в Україну
Кримінал

СБУ ліквідувала канал незаконної легалізації росіян, які втекли з РФ в Україну

4 липня 2022, 17:23
0
1
Сподобалось?
1

Служба безпеки знешкодила організоване угруповання, яке займалось протиправною легалізацією іноземців в нашій державі. Його клієнтами були громадяни росії та країн з підвищеною терористичною загрозою з Близького Сходу та Центральної Азії,повідомляють на сайті СБУ.

За даними СБУ, нелегалів могли використовувати спецслужби рф для проведення підривної діяльності в ході повномасштабної агресії проти України.

Встановлено, що незаконну діяльність організував заступник начальника Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у Києві та Київській області. Чиновник налагодив механізм безпідставного оформлення українських документів для нелегалів.

Під його керівництвом учасники схеми «гарантували» іноземцям видачу посвідок на тимчасове або постійне проживання в Україні, а також посвідчення біженців.

Крім того, ділки обіцяли нелегалам працевлаштування у Києві та Львові у сервісах швидкої доставки.

Вартість послуг зловмисників становила від $10 до 15 тис. з людини, залежно від країни походження, типу документа і термінів його оформлення. За даними слідства, частина нелегалів намагалась в подальшому виїхати до країн ЄС.

В результаті обшуків за місцями роботи та проживання затриманих правоохоронці виявили майже 13 млн у гривневому еквіваленті.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися