У Києві затримали озброєних бойовиків Іллі Киви
Кримінал

У Києві затримали озброєних бойовиків Іллі Киви

7 жовтня 2022, 13:23
0
1
Сподобалось?
1

Служба безпеки України провела спецоперацію у столиці й ліквідувала угруповання, що функціонувало як «силовий осередок» забороненої партії ОПЗЖ. Під час обшуків у зловмисників виявлено вогнепальну зброю та набої до неї.

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Учасники банди входили до громадського об’єднання «Патріоти за життя», яке підконтрольне колишньому народному депутату Іллі Киві. Сам він перебуває у міжнародному розшуку за вчинення особливо тяжких злочинів, серед яких – державна зрада і посягання на територіальну цілісність України.

До втечі нардепа в РФ ці «патріоти» виконували його завдання зі здійснення провокацій під час масових заходів для розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні. Також їх залучали до так званої «фізичної підтримки» та охорони публічних виступів представників прокремлівської партії, насамперед у центрі столиці.

За участь у кожній з таких «акцій» зловмисники отримували гроші від своїх «координаторів» з ОПЗЖ.

За даними слідства, до угруповання входило щонайменше 12 осіб, причетних до кримінальних кіл. Їх організатор був на прямому зв’язку з Кивою, у тому числі й після повномасштабного вторгнення РФ. Для комунікації між собою використовували анонімні месенджери. За задумом екс-нардепа, учасники банди мали залишитись у Києві для підтримки окупантів у разі захоплення регіону.

Проте після втечі Киви його підопічні взялися за наркобізнес. Вони налагодили виробництво і збут оптових партій амфетаміну на Київщині. Для цього обладнали у дві нарколабораторії. Клієнтів підшукували через особисті зв’язки і продавали «товар», використовуючи розгалужену мережу дилерів.

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників правоохоронці серед іншого виявили підготовлені до збуту наркотики і психотропи, а також обладнання для їх виготовлення.

Заходи з викриття правопорушень проводили співробітники СБУ спільно зі слідчими Національної поліції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися