Затримали ворожих агентів, які наводили удари на лікарні з пораненими
Кримінал

Затримали ворожих агентів, які наводили удари на лікарні з пораненими

24 лютого 2023, 11:33
0
0
Сподобалось?
0

Оперативники СБУ затримали шістьох російських агентів, які збирали розвіддані про місця дислокації підрозділів ЗСУ та правоохоронних органів у південних регіонах України.

Один зі зловмисників маскував шпигунську діяльність під волонтерством. Під приводом доставки допомоги на фронт він бував на позиціях українських захисників, де збирав розвіддані на користь окупантів.

Крім того, агенти об’їжджали прифронтову місцевість та передавали ворогу координати об’єктів критичної інфраструктури та соціальних установ, у тому числі місцевих лікарень. Отримані відомості ворог використовував для завдання прицільних ракетних ударів. Саме за «наводкою» цієї агентури росіяни здійснили серію обстрілів медзакладів на півдні України.

 За кожне успішно виконане вороже завдання зрадники отримували «премії». Сума залежала від важливості об’єкта та складності збору інформації про нього.

Співробітники СБУ затримали зловмисників під час спроб визначення точних геолокацій декількох українських лікарень та енергооб’єктів.

За даними слідства, зрадниками виявились шестеро місцевих жителів, яких після початку повномасштабного вторгнення завербував кадровий співробітник управління ФСБ РФ. У разі захоплення південних регіонів України загарбники «гарантували» своїм поплічникам «посади» в окупаційних адміністраціях.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів правоохоронці виявили телефони із доказами злочинних дій та банківські картки, на які надходили гроші.

Зловмисникам загрожує покарання – 15 років або довічне позбавлення волі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися