Отруєна ромом Інна втратила волосся
Кримінал

На Київщині жінка труїла коханців та їхніх рідних

9 квітня 2023, 15:49
0
-1
Сподобалось?
-1

На Київщині за підозрою у ретельно спланованому вбивстві колишніх коханців затримали 35-річну Олесю родом з Іванкова. Подробиці цього жахливого злочину стали відомі тільки зараз. Хоча пляшку отруйного рому підозрювана надіслала колишньому 14 лютого, на День закоханих.  

Не встигли привезти протиотруту з-за кордону

Відео з описом злочину опублікував на своєму офіційному каналі начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов. Називається воно «Труїла коханих, як щурів». А почалося все з того, що до поліції зателефонував лікар і повідомив, що до лікарні Іванківського району з ознаками отруєння доставили 38-річного Валентина. Чоловік звернувся по допомогу, коли почало віднімати ноги. Спочатку перестав ходити, а потім не зміг їсти і навіть воду ковтати. Тіло було фактично паралізоване. Лікарі розуміли, що це отруєння, а от чим саме… Для консультації залучили одного із найвідоміших токсикологів країни Сергія Недашківського. Той відразу ж сказав, що симптоми дуже схожі на отруєння талієм. Подібні він уже спостерігав напередодні у Фастові – там у лікарні лежали чотири жінки, які отруїлися талієм. Для пацієнта терміново замовили протиотруту, її везли з-за кордону. Та було надто пізно. 38-річний чоловік помирав у страшних муках. Він згас буквально за тиждень. Перед смертю встиг розповісти поліцейським, що 14 лютого, на День святого Валентина, отримав повідомлення у вайбері про те, що його номер телефону брав участь у розіграші і виграв приз.

 – Через кілька днів він справді отримав три шоколадки і пляшку рому, який поступово вживав. Через деякий час йому стало зле – і він потрапив до лікарні, – розповів очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Дуже схожу історію повідала й одна із потерпілих у Фастові – Інна. Вона також нібито виграла пляшку рому. На свій День ангела, 2 лютого, Інна вирішила пригостити напоєм подруг. Через кілька днів всім стало погано, почало пекти у грудях і німіло тіло. У лікарні стало пасмами випадати  волосся. Сьогодні жінки повністю лисі, але живі – врятувало те, що розпили пляшку на чотирьох маленькими чарочками. Попереду їх очікують місяці лікування та реабілітації.

Посилала «колишнім»   пляшки рому

Під час розслідування поліція з’ясувала, що загиблий Валентин і чоловік Інни – родом з Іванкова. Жили на одній вулиці. Відповідно, стали шукати там. Під час перегляду відео з камер спостережень побачили, що пляшку рому і шоколад купувала жінка. Олеся також жила в Іванкові. З Валентином вона мала свої рахунки – вважала, що через нього не склалося її особисте життя. Мати жертви Катерина розповіла, що її син 20 років тому зустрічався з дівчиною. Тоді їй було 15.

 – Вони прийшли до мене і повідомили, що Леся берєменна і треба гроші на аборт. Я кажу їй, Лесю, це ж щастя Боже – дітятко. Доця, не бійся, народжуй, я допоможу: сама буду глядіть, – зі сльозами згадує події 20-річної давності пані Катерина.

Дівчині тоді такий варіант не підійшов: вона поступила в столичне училище, хотіла вчитися, робити кар’єру. Тому дитини все ж позбулася. Така версія подій матері Валентина. Свою підозрювана не озвучує. У поліції кажуть, що вона вини не визнає. З’ясувалося, що чоловік Інни, яка випила отруєний ром у Фастові, теж мав стосунки з Олесею приблизно у той самий період, що і Валентин. У серпні минулого року він також отримав небезпечну посилку з пляшкою. Та, ймовірно, доза талію була замала. Тому через декілька місяців «привіт» з минулого зловмисниця надіслала Інні. 

– Це була жіноча помста, довжиною у 20 років, – так сказав про мотив злочину Андрій Нєбитов. 

Поліція наразі з’ясовує, де Олеся взяла смертоносну отруту. У разі доведення вини жінці загрожує 15 років за гратами.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися