СБУ затримала солдата-строковика, який шпигував для РФ
Кримінал

СБУ затримала солдата-строковика, який шпигував для РФ

11 квітня 2023, 12:24
0
0
Сподобалось?
0

Служба безпеки викрила на Одещині агента російських спецслужб – строковика однієї з бригад Військово-морських сил ЗСУ. Його завербували після початку повномасштабної агресії. Куратори обрали солдату псевдонім «Кримчанин» та відпрацювали завдання щодо збору інформації про оборону Одеської області.

За вказівкою російської спецслужби їхній агент приховано фіксував місця дислокації штабу, бойової техніки та складів з ракетно-артилерійським озброєнням однієї з військових частин регіону. Крім того, він намагався виявити позиції реактивної артилерійської системи HIMARS.

Отримані відомості зрадник намагався передати своєму російському «куратору» через анонімний месенджер у вигляді позначок на електронних картах. Втім, співробітники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили зловмисника, задокументували його злочинні дії і затримали під час виконання розвідувального завдання.

Встановлено, що для маскування злочинних дій солдат часто змінював сім-картки на власному мобільному телефоні, який використовував для комунікації з ворогом.

Строковика судитимуть за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися