На Київщині адвокат збирав для росіян інформацію про HIMARS і мінні поля
Кримінал

На Київщині адвокат збирав для росіян інформацію про HIMARS і мінні поля

21 квітня 2023, 16:02
0
-1
Сподобалось?
-1

Служба безпеки України викрила на Київщині адвоката, який співпрацював з ворогом. Раніше чоловік працював у прокуратурі, але провалив атестацію й був звільнений у 2021 році.

За вказівкою ворога, він намагався здобути мапи мінних полів, створених Силами оборони на підступах до Києва і на території Чернігівщини, а також у прифронтових районах сходу України. Крім того, він розвідував можливі бойові позиції реактивних артилерійських систем M142 HIMARS та місця дислокації складів з боєприпасами й паливо-мастильними матеріалами ЗСУ.

Російський агент підшукував інформаторів, яким пропонував хороші гроші за передачу секретних відомостей. Розвідінформація потрібна була окупантам для здійснення повітряного удару по підрозділах українських військ, а також для створення карти українських укріплень.

Співробітники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили російського агента, задокументували злочинні дії і затримали під час передачі йому імітаційних координат базування HIMARS.

У ході розслідування встановлено, що адвокат ще й налагодив схему нелегального виїзду за кордон українських громадян призовного віку.

До оборудки він залучив декількох спільників, які пропонували своїм клієнтам фіктивні документи для втечі за межі України.

Під час обшуку у адвоката-зрадника виявлено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та носії інформації, які підтверджують факти підривної діяльності на користь країни-агресора.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Вирішується питання щодо обрання зловмиснику запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

;t=20s


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися