Олександра ГУЙ, Галина НИКОЛИН, Тетяна НІКОЛАЄВА
Кримінал

Як живуть дівчата, яких у Києві збив і назавжди скалічив п’яний майор

30 квітня 2023, 16:56
0
0
Сподобалось?
0

25 серпня 2020 року розділило життя трьох українських красунь на «до» і «після». Того дня 23-24-річні випускниці цивільних медичних вишів, які успішно склали іспити у київську військово-медичну академію, прийшли отримувати форму. Вони стояли на сходах, коли п’яний майор Володимир Холодний збив їх своїм авто. Удар був таким сильним, що дівчат відкинуло на декілька метрів. У дворі було багато крові. Дівчата довго лікували страшні травми, а майору тільки нещодавно винесли вирок. 

Заново вчилися ходити

Постраждалі Таня Ніколаєва з Оженина Острозького району Рівненщини, Галина Николин з Дрогобича та Саша Гуй з Кіровоградщини довгий час провели в реанімації. Лікарі намагалися врятувати курсанткам життя та ноги. На жаль, Саші й Тані довелось ампутувати по одній нозі.

Галині пощастило більше. Саме вона відразу після аварії, лежачи на асфальті зі зламаними ногами, почала роздавати команди іншим дівчатам-курсанткам, які не постраждали від наїзду п’яного майора.

Дівчина хотіла стати хірургом, проте вступила на лікаря загальної практики повітряних військ. Нині вона командир роти. Галина розповіла журналістам, що після трагедії вчилась ходити заново. З дитинства займалася у «Пласті», найбільше любила ходити у гори. У 2022 році вперше після трагедії вона спробувала піднятися на одну із вершин, та через сильний біль у ногах відмовилась від цієї ідеї. Тепер ходить тільки зі спеціальними палицями.

Таня Ніколаєва мріяла стати гінекологом. Більше п’яти місяців вона лежала в лікарні і проходила реабілітацію. У 2022 році дівчина вийшла заміж. Каже, що досі не може звикнути до протеза.

 – Не можу присісти, спокійно нахилитися. Вікна боюся мити – а раптом упаду вниз. До дороги ставлюся з дуже великим побоюванням. Переходжу тільки там, де є світлофор, – розповіла дівчина журналістам.

Найскладніші травми були у Саші Гуй. Одну ногу їй ампутували відразу, довго боролися за другу. Дівчина майже рік лікувалась у Німеччині. Там вийшла заміж. Саме коханий, з яким познайомились під час реабілітації, допоміг, за її словами, витримати усі випробування. Дівчина з дитинства мріяла стали кардіохірургом, та після аварії вирішила бути анестезіологом.

Надіявся уникнути тюрми

За розбиті мрії дівчат, їхнє скалічене здоров’я Володимир Холодний отримав шість років тюрми. Майору заборонили керувати транспортними засобами 3 роки. Також він має виплатити дівчатам 249 тисяч гривень на лікування. До вироку суду Володимир Холодний був під домашнім арештом. Реального арешту він уникнув, внісши заставу 168 тисяч гривень. Тим часом постраждалі відмовились від грошової компенсації, адже у винуватця ДТП дружина хворіла на рак, на його утриманні були двоє неповнолітніх діток. Очевидно, такий благородний вчинок Володимир Холодний не оцінив. З його сторони слухання справи у суді затягувалось. Адвокат хотів добитися для нього умовного терміну. Прокурорка та постраждалі дівчата наполягали на реальному строку ув’язнення. «Якщо він сподівався, що за ці роки наші емоції стихнуть, це марно, бо він не знає, що таке одягати щоранку протез, який не хоче вдягатися. Що таке на милицях ходити, які будуть з тобою до кінця життя. Як у 24 роки розбилося все моє життя!» – заявила у суді Тетяна Стінська (Ніколаєва). Обидві сторони можуть подати на вирок апеляцію.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися