Львів’янин в обхід санкцій постачав до РФ «Роллс-Ройси» та «Майбахи»
Кримінал

Львів’янин в обхід санкцій постачав до РФ «Роллс-Ройси» та «Майбахи»

5 травня 2023, 11:00
0
-1
Сподобалось?
-1

Кіберфахівці та слідчі СБУ ліквідували масштабну схему нелегального експорту до РФ автомобілів преміум-класу. До організації оборудки причетний львівський підприємець, який раніше жив у Росії і має там власний бізнес.

Чоловік скористався тим, що більшість світових автокомпаній вийшли з ринку РФ. Зокрема, ділок налагодив схему переправлення елітних авто на територію росії в обхід міжнародних торговельних обмежень.

Серед замовників були представники топменеджменту кремлівського монополіста Газпром і пропагандистського телеканалу «Russia today».

З серпня 2022 до березня 2023 року ділок нелегально переправив російським «замовникам» 45 автомобілів на загальну суму понад 3 мільйони євро. Авто преміум-класу купував в українських автосалонах та оформлював їх на підконтрольні комерційні структури. Потім, за підробленими документами, машини переправлялися транзитом через територію Євросоюзу до Білорусі, а звідти – до Росії.

Крім того, знахабнілий ділок подав до Державної податкової служби України заяву на відшкодування ПДВ на загальну суму понад 6 мільйонів гривень.

За поданням СБУ накладено арешт на майно учасників оборудки на загальну суму понад 700 мільйонів гривень. До списку заблокованих активів входять корпоративні права на 17 підприємств, більше ніж півсотні нежитлових виробничих приміщень у різних регіонах України, у тому числі у Криму, 22 квартири у Києві та Львові, майже три десятки земельних ділянок і більше ніж 40 елітних автомобілів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися