На Київському бронетанковому заводі вкрали 12 мільйонів, призначених на БТРи для АТО
Кримінал

На Київському бронетанковому заводі вкрали 12 мільйонів, призначених на БТРи для АТО

18 липня 2014, 11:40
0
0
Сподобалось?
0

У Києві Служба безпеки України спільно зі слідчими прокуратури Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері затримано т.в.о. директора ДП «Київський бронетанковий завод».

Керівництво заводу уклало угоду на постачання 20 корпусів для БТР-3Е1 з одеським приватним підприємством, яке не є їх виробником і не має відповідної ліцензії на торгівлю товарами військового призначення, а здійснює діяльність лише у сфері надання охоронних послуг. Комерційній фірмі, яка навіть не знаходиться за вказаною в договорі адресою, було перераховано аванс - 12 мільйонів гривень, хоча згідно з чинним законодавством та за умовами договору кошти мали бути перераховані постачальнику лише після виконання ним замовлення.

Гроші на постачання бронетранспортерів для потреб Національної гвардії України були виділені з державного бюджету. Однак, до цього часу вказане приватне підприємство корпуси для БТРів не поставило, а одержані кошти перерахувало на рахунок зареєстрованого у Вишгороді товариства з обмеженою відповідальністю, яке перевело їх у готівку, повідомили у прес-центрі СБУ.

14 липня за матеріалами ініційованих СБУ перевірок фінансово-господарської діяльності ДП «Київський бронетанковий завод» прокуратурою Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері було розпочато досудове розслідування за  ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Наразі затриманого керівника заводу поміщено до ізолятора тимчасового утримання до обрання йому запобіжного заходу. Слідство триває.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися