Посадовці однієї з державних зернових компаній збиралися нагріти Україну на 15 мільйонів доларів
Кримінал

Посадовці однієї з державних зернових компаній збиралися нагріти Україну на 15 мільйонів доларів

2 жовтня 2014, 17:46
0
0
Сподобалось?
0

Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою не допустили завдання збитків державному підприємству ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України», яке перебуває у сфері управління Міністерства аграрної політики та продовольства України.

29 вересня співробітники СБУ затримали посадових осіб ПАТ «ДПЗКУ» та їхніх спільників, які уклали завідомо збиткову для державного підприємства угоду на загальну суму 15 мільйонів доларів США щодо купівлі через рахунки іноземної офшорної кампанії частки статутного фонду комерційної структури ТОВ «Українська Національна Стивідорна Компанія».

За результатами скоординованих дій правоохоронних органів заблоковано та не допущено незаконну фінансову оборудку з викрадення з України державних коштів, повідомляє прес-центр СБУ.

Під час обшуків у помешканнях та на робочих місцях правоохоронці виявили та вилучили документацію, яка підтверджує причетність посадовців ПАТ «ДПЗКУ» до кримінального правопорушення, вилучено готівку в національній та іноземній валюті на загальну суму 25 мільйонів гривень.

Крім цього, вилучено документи, що вказують на незаконне відкриття окремими керівниками Державної продовольчо-зернової корпорації Міністерства аграрної політики та продовольства України рахунків в іноземних банках та реєстрації офшорних компаній для використання їх у протиправній діяльності.

У рамках розпочатого кримінального провадження, за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування, встановлюються обставини вчиненого злочину та усі причетні до нього особи. Здійснюються заходи для викриття інших фактів протиправної діяльності службових осіб ПАТ «ДПЗКУ».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися