Святослав Вакарчук презентував нову проникливу пісню про воїнів АТО
Культура

Святослав Вакарчук презентував нову проникливу пісню про воїнів АТО

5 грудня 2015, 06:42
0
0
Сподобалось?
0

Вчора на офіційній сторінці гурту «Океан Ельзи» у «Фейсбук» Святослав Вакарчук повідомив про прем’єру пісні «Мить». Музикант написав її переживаючи душевний біль під час бойових дій на Донбасі.  

«Лютий 2015 року... Новини зі Сходу надходять зі страшними цифрами поранених та загиблих. А за кожною цифрою – чиєсь життя, чиясь доля! Важко уявити, що відчуває людина на війні..., про що думає важкопоранений, коли розуміє, що це, можливо, останні хвилини його життя. Я не міг заспокоїтись поки не написав пісню... Написав дуже емоційно за декілька хвилин. Взяв гітару і разом з мелодією почали з’являтися слова, а за 15 хвилин вона вже була готова, майже готова. За винятком маленької, але важливої «миті», яка не відпускала мене. За винятком останнього рядка пісні. Я відчував, що висловив не все...», - розповів про історію написання пісні Вакарчук.

Натхнення для останнього рядка музикант отримав після зустрічі із важко пораненим бійцем, якому осколком відірвало руку, і з цим дуже важким пораненням він провів 4 доби на морозі. Зрештою лікарям довелося ампутувати йому ще й обидві відмороженні стопи.

«Я хвилювався перед знайомством та лише до тієї миті, поки не зайшов до нього і побачив перед собою впевнену, усміхнену людину, яка заряджала мене своїм оптимізмом, планами на майбутнє і якоюсь неймовірною енергетикою. В його душі була весна! Він ділився нею з усім світом! Того ж вечора я знову повернувся до пісні та дописав в ній останній рядок, якого мені не вистачало весь цей час. Не можна втрачати надію. Не можна здаватися до останньої миті. Можливо саме вона, остання мить, принесе весну, яка стане початком нового життя. Весну, якою ти захочеш поділитися з усім світом», - завершив розповідь Вакарчук.

https://www.youtube.com/watch?v=7Yv61tiXUaY


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися