8 кроків вирощування ананаса в домашніх умовах
Культура

8 кроків вирощування ананаса в домашніх умовах

9 березня 2017, 10:23
0
0
Сподобалось?
0

Ананас може квітнути та навіть приносити плоди, якщо його посадити, як домашній вазон. Для цього слід придбати у супермаркеті стиглий плід, відтяти частину з листям та посадити у ґрунт. Методику вирощування публікує poradnikogrodniczy.pl.

Крок 1. Візьми ананас, вирощений у Бразилії. Зверни увагу, щоб він виглядав свіжим та зрілим, без плісняви та ознак гниття. Відріж верхівку разом з листям. Товщина з боку фрукту має становити 2-3 см. Коли відібрати від м'якоті, часом можна одразу побачити тонкі корінці.

Крок 2. Якщо корінці досить довгі, рослину можна одразу саджати в ґрунт. Коли ж замалі - слід поставити в воду та почекати, поки відростуть. Існують також спеціальні препарати укорінювачі - вони сприяють росту. Можна поставити верхівку ананаса у такий укорінювач, і вона проросте швидше.

Крок 3. Пророслу рослину з корінням залишити без води на 2-3 дні - щоб підсохла. Це захистить від зараження грибком.

Крок 4. Змішати чорнозем з піском у співвідношенні 1:1. Саджаємо у горщик рослину. Навколо неї має бути беріг з землею товщиною щонайменше 2 см. Добре брати горщик товщиною 12-14 см.

Крок 5. Ставимо рослину в місце, де температура повітря складає 21-27 градусів. Слідкуємо, щоб земля завжди була злегка вологою, але не мокрою. Варто також обприскувати водою листя.

Крок 6. Якщо всередині з'явилися нові листки - можна бути певними, що рослина прижилася. Тоді треба ставити горщик на максимально освітлене місце, під прямі сонячні промені. Тоді можна поливати рідко. Земля може навіть час від часу пересихати.

Крок 7. Пересаджувати ананас раз 2 рік, на початку літа. Також влітку треба раз на 2 тижні удобрювати рідким перегноєм для кімнатних рослин - поливати землю за правилом краще меньше, аніж надлишок. Взимку рослина має перебувати при температурі не меншій за 15 градусів, влітку - плюс 30 - рай для ананаса.

Крок 8. Через 1,5-2 роки час зустрічати цвіт ананаса. Якщо за цей час цвітіння не з'явилося - йому можна допомогти - розрізати на двоє спіле яблуко, одну половину кладемо на землю, іншу - на розетку з листя. Етилен, який виникає після гниття яблука, наситить вазон. Через 2-4 тижні мають з'явитися перші квіти. Коли побачимо, що зав'язуються бульбашки, слід акуратно забрати яблуко папером. Для повноцінного цвітіння знадобиться ще 4-6 місяців. Якщо буде багато сонця, то з цвіту виростуть плоди.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися