«Нафтогаз» почав видобуток природного газу і нафти в Єгипті
Економіка

«Нафтогаз» почав видобуток природного газу і нафти в Єгипті

14 листопада 2014, 17:11
0
0
Сподобалось?
0

«НАК «Нафтогаз України» реалізовує проект з видобутку вуглеводнів на території Alam Еl Shawish East в Західній пустелі Арабської Республіки Єгипет. У вересні поточного року введено в експлуатацію першу чергу газопроводу і здійснено облаштування родовищ, що дозволило почати видобуток природного газу в об'ємі близько 300 тисяч кубічних метрів на добу. Впродовж вересня-жовтня вже видобуто 19 мільйонів кубічних метрів природного газу.

Всього у рамках єгипетського проекту пробурили 16 пошукових, 12 розвідувальних і 12 експлуатаційних свердловин, розвідані сім нафтогазових родовищ, з яких на чотирьох уже відбувається видобування.

У 2015 році планується завершення будівництва технологічної інфраструктури на родовищах і введення в експлуатацію завдяки чому стане можливим підключення інших продуктивних свердловин і вихід на рівень видобутку у 950 тонн нафти і 700 тисяч кубічних метрів газу на добу.

За попередньою оцінкою видобуток нафти «Нафтогазом» на концесійній території Alam Еl Shawish East за 2014 може скласти до 260 тисяч тонн, що складає 11-12% від річного видобутку нафти в Україні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися