Луцьк залучив 14 мільйонів євро на модернізацію системи опалення
З перших уст

Луцьк залучив 14 мільйонів євро на модернізацію системи опалення

24 жовтня 2014, 17:32
0
-1
Сподобалось?
-1

Сьогодні у сесійній залі Луцької міської ради відбулося підписання двох угод, які стосуються реалізації Проекту модернізації системи централізованого теплопостачання міста Луцька: кредитного договору між ДКП «Луцьктепло» та Європейським банком реконструкції та розвитку, договору гранту між ДКП «Луцьктепло», Луцькою міською радою та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо інвестиційного гранту від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля». Відповідно до цих документів Луцьк отримає 14 мільйонів євро на модернізацію систем теплопостачання та опалення. При цьому десять мільйонів місто отримає у кредит, а решту суми у вигляді гранту.

Участь у процедурі підписання угод взяли Луцький міський голова Микола Романюк, директор ДКП «Луцьктепло» Олександр Киричук, директор Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Шевкі Аджунер, менеджер Фонду E5P Єва Манік, Дарія Кочубинська, банкір відділу муніципальної та екологічної інфраструктури ЄБРР, Юана Мера Кабелло, повноважний представник делегації Європейського Союзу, Ксенія Островська, юрист ЄБРР, депутати міської ради, керівники структурних підрозділів міської ради.

Олександр Киричук зауважив, що Програма модернізації буде впроваджена протягом трьох років. Очікується, що завдяки їй вдасться зменшити експлуатаційні витрати иа зекономити близько 14 мільйонів метрів кубічних газу і близько 3 ГВт/год електроенергії на рік. З практичної точки зору це означатиме облаштування індивідуальних теплових пунктів (ІТП) у 210 луцьких багатоповерхівках. У котельні на вулиці Боженка, 34, встановлять котел на альтернативному паливі потужністю 2,5 МВт. Для його функціонування можна буде використовувати деревину та палети.

Натомість ліквідують підвальні котельні та підключать будинки до загальної тепломережі. На ДКП «Луцьктепло» організують диспетчерський центр для дистанційного керування і моніторингу теплопостачання, який також підвищить якість надання послуг кінцевим споживачам.

Після підписання документів Микола Романюк ще раз подякував від себе особисто і лучан за співпрацю. На згадку Луцький міський голова Микола Романюк подарував гостям монети «Небесна сотня на варті», які випустив Національний банк України. Шевкі Аджунер подякував за подарунок та наголосив, що європейці переживали за події на Майдані та схвильовані нинішньою ситуацією в Україні.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися