Волинські волонтери наліпили 125 літрів вареників, консервованих у смальці, для бійців АТО
З перших уст

Волинські волонтери наліпили 125 літрів вареників, консервованих у смальці, для бійців АТО

16 березня 2015, 22:39
1
1
Сподобалось?
1

Активісти «Самооборони Волині» та волонтери виготовили першу партію волинських вареників. Новий кулінарний проект запустили самооборонівці, аби урізноманітнити харчування бійців української армії.

Так волонтери Луцького базового медичного коледжу наліпили для бійців 25 відер (125 літрів) вареників з картоплею. Вареники відварили та залили смальцем для тривалого зберігання. Такий проект волинські самооборонівці перейняли від львівських колег, які займаються цією справою уже давненько, повідомляють у «Самообороні Волині».

Суть ідеї полягає у тому, що свіжозварені вареники з картоплею кладуться у пластикові відерця і заливаються розтопленим смальцем зі шкварками. Жир застигає і таким чином консервує продукт. Далі вареники треба лише розігріти в казанку або на пательні – і традиційна українська страва на столі у наших захисників. Термін зберігання при нинішніх погодних умовах – 2-4 тижні.

Наразі дата наступного етапу ліплення вареників уточнюється, проте небайдужі люди можуть долучитись і робити такі вареники самостійно вдома та передавати їх на штаб «Самооборони Волині» (обов’язково  вказуючи дату виготовлення).

Вареники краще робити з картоплею, така начинка найдовше зберігається. Окрім цього нам потрібні пластикові лотки чи відра розміром 3, 5, 10 літрів для фасування вареників та транспортування їх у зону АТО.

Контактна особа щодо проекту: Павло Савчук (050) 378 24 99.

 

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Путін
    Путін

    Піст, а вони смалець жрут

    19 березня 2015, 13:54
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися