Путін вирішив заховати свої гроші у банк Ватикану?
З перших уст

Путін вирішив заховати свої гроші у банк Ватикану?

14 червня 2015, 09:06
1
0
Сподобалось?
0

Минулого тижня президент РФ Володимир Путін побував з візитом в Італії та зустрівся з головою католицької церкви. Своїм баченням цієї події поділився російський підприємець опозиціонер Слава Рабіновіч. Він опублікував свою статтю у виданні «Свободная зона», після розмови з працівником російських спецслужб. Подаємо його з незначними скороченнями.

«Папа (наш) поїхав в Італію. Навіщо? За бабло базар вести.

Є такий банк – називається Банк Ватикану. Зовсім офіційна назва - «Інститут релігійних справ». Я не шуткую. Instituto per le Opere di Religione. Опіум для народу? Навпаки. Опіум від народу. По-тихому, щоб ніхто не бачив.

Корпорації, створені для релігійних цілей, можуть через цей банк інвестувати кошти анонімно, конфіденційно і без сплати податків. Дані про діяльність і фінансовий стан банку не розголошуються. Фінансової поліції або фінансовій розвідці Італії, ЄС або США не підпорядковується. Банк підпорядковується безпосередньо Зборам кардиналів і Папі Римському. І більше нікому.

У 1980-х був убитий глава італійського банку Ambrosiano Роберто Кальві. Цей банк був звинувачений у відмиванні грошей сицилійської мафії, і закрився. Кому належав основний пакет акцій цього банку? Банку Ватикану. Італійська мафія і корумповані чиновники досі користуються Банком Ватикану.

Берлусконі і Папа (наш) стали близькими друзями багато років тому. Мають шикарні вілли на Сардинії – ці вілли стоять недалеко одна від одної. Берлусконі обіцяв нашому Папі легалізувати капітал на Заході. Бігав з ним по Європі і навіть по Америці. В Америці Папу послали подалі, а після того, як злетів Берлусконі, і в Європі справи пішли погано. Було тільки одне місце, де все тривало добре – Банк Ватикану. У Банк Ватикану нашого Папу привів Берлусконі. Багато років тому.

Ми в ФСБ знаємо, що в першій половині 2003 року на рахунок партії «Єдина Росія» (природно, рахунок називається по-іншому, він на ім'я їх компанії, спеціально відкритої «для релігійної діяльності) в Банк Ватикану було зібрано і перекладено з Росії в цілому 300 мільйонів доларів. Далі сліди партійних грошей губляться. Це общак, на політичні потреби, вилучений у російських компаній у вигляді «домашніх завдань». Думаю, цих грошей там десятки мільярдів доларів. А може, й сотні.

Але, крім партійних грошей, там є і особисті гроші нашого Папи. Я не знаю точно, скільки. Десять мільярдів доларів? Сто мільярдів? Двісті? Трильйон? Не знаю точно, але знаю, що багато, і знаю, що там.

Думаю, що наші колеги з ФБР теж знають це. А що вони можуть зробити? Корупційний скандал у Ватикані роздмухувати? Ти уявляєш, що буде? З ФІФА вже роздутий, а тепер ось на тобі – з Ватиканом. Але я тобі так скажу: тепер все може бути. Все. Можуть і в Банк Ватикану залізти, якщо вирішать нашого Папу валити швидше. Ось буде цікаво подивитися, як там Папа Римський дзигою закрутиться!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Тому, певно й підтримує папа русню.

    11 липня 2022, 11:39
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися