Волинь стане центром підготовки нових поліцейських для західного регіону
З перших уст

Волинь стане центром підготовки нових поліцейських для західного регіону

4 серпня 2015, 19:16
0
0
Сподобалось?
0

У понеділок у Луцьку стартував набір до нової патрульної поліції. У приміщенні міського палацу культури одразу ж вишикувалася черга бажаючих. І лише у перший день було подано 210 заяв і ще 359 через Інтернет, тоді як набрати планують 160 поліцейських віком від 21 до 35 років. Символічно, що першу заяву подала представниця прекрасної статі.

– Ми зацікавлені, щоб до процесу формування нового підрозділу долучилося якомога більше бажаючих. Тоді зможемо справді відібрати найкращих. Тут не працюватимуть корупційні схеми та зв’язки, усі проходитимуть один і той же конкурс. У волинян є на кого рівнятися. Поруч Польща, де рівень довіри до поліції складає понад 90%, – зазначив начальник УМВС України у Волинській області полковник Петро Шпига.

За словами Петра Петровича, нові патрулі вийдуть на вулиці Луцька наприкінці листопада або на початку грудня. Буде сформовано 20 мобільних екіпажів. Поліцейські заступатимуть у наряди по 12 годин з перервою на дві доби. Заробітна плата для патрульних у Луцьку становитиме від 6 до 8 тисяч гривень, але пізніше її мають підрівняти до київської – 8-12 тисяч. До речі, чимало тих, хто прийшов у перший день подати заяву на вступ до нової поліції, відверто зізнаються, що просто шукають гарно оплачувану роботу.

Також у черзі серед першого напливу бажаючих можна було помітити і людину у міліцейській формі. Проте правоохоронець не забажав спілкуватися на тему нової поліції, чим одразу ж і порушив одну з головних вимог до претендентів – комунікабельність. Загалом вимоги до кандидатів дуже серйозні. Це порядність, високий освітній рівень, здатність приймати рішення в екстремальних ситуаціях і хороша фізична підготовка. Також обов’язкова наявність водійського посвідчення категорії B. Перші психологічні та фізичні тести серед бажаючих стартують уже наступного тижня, коли буде зібрано достатню кількість заяв претендентів. Також буде оголошено конкурс серед інструкторів та викладачів, які готуватимуть луцьких поліцейських. Окрім українців до процесу будуть долучені американські та канадські фахівці. Вишкіл відбуватиметься у Волинському училищі міліції у Сокиричах Ківерцівського району  (раніше розглядався варіант Києва або Львова). До речі, планується, що навчальний заклад взагалі стане центром підготовки нових поліцейських для інших міст західного регіону.

За словами Петра Шпиги, при формуванні підрозділу у Луцьку уже можна робити поправки на досвід роботи поліції у столиці. Навички керування авто нових патрульних бажають кращого. Побито уже понад десяток службових авто. Для нової патрульної поліції з Луцька міністерство автівок не виділятиме. Їх волинська міліція вже має. 38 потужних позашляховиків «Ісузу» отримали у рамках грантового проекту від Євросоюзу. У комплекті до кожного авто є сучасна відео- і фототехніка, валізка для криміналістів та тепловізор. 18 машин віддадуть у міськрайвідділи, як і передбачено умовами гранту, а інші 20 служитимуть у новій поліції. За словами Петра Шпиги, аби вберегти таку техніку, луцьких поліціянтів посилено вчитимуть екстремальному водінню на спеціальному полігоні, де тренувався підрозділ «Світязь».

Документи на вступ у нову патрульну поліцію приймають за адресою: Луцьк, вул. Богдана Хмельницього, 1 (2-й  поверх), з понеділка по п’ятницю з 09.00 до 18.00 години. Подати заяву можна буде до 18 серпня. Анкету можна заповнити в Інтернеті за посиланням http://91.227.69.67/form/form.php. Телефон для довідок: (0332) 74-25-55.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися