Як отримати тепло у розстрочку?
З перших уст

Як отримати тепло у розстрочку?

22 жовтня 2016, 10:56
0
0
Сподобалось?
0

Цього тижня Кабінет міністрів України вирішив надати можливість сім’ям, які не підпадають під дію житлової субсидії, сплачувати рахунки за теплопостачання рівними частинами протягом року. Тобто у споживачів буде можливість в опалювальний період сплачувати лише 50% вартості спожитих послуг, решту – 50% рахунку – доплатити у літній період.

Як ідеться на сайті Кабміну, щоб тримати розстрочку платежів на опалення, потрібно звернутися із письмовою завою до виконавця послуги з централізованого опалення про надання розстрочки. Починаючи з дати подання заяви щомісяця протягом опалювального періоду тепло-комунальне підприємство виставлятиме рахунок у вигляді 50% від нарахованої плати за спожиту послугу. Решту суми – неоплачених 50% виставлятиметься споживачу протягом міжопалювального періоду щомісяця рівними частинами, починаючи з травня до вересня включно. Розрахунок та розподіл платежів рівними частинами виконуватиме надавач послуги з централізованого опалення.

У разі звернення споживача, який не має житлової субсидії, із заявою для отримання розстрочки в оплаті комунальних рахунків та теплопостачання, тепло-комунальне підприємство у платіжному документі передбачить:

- графу для зазначення оплати 50% від нарахованої плати за  житлово-комунальну послугу з централізованого опалення протягом опалювального періоду

- графу розрахованої і розподіленої рівними частинами протягом кожного місяцяміжопалювального періоду суми неоплачених 50% від нарахованої плати за  житлово-комунальну послугу з централізованого опалення.

Паралельно держава подбає і про тепло-комунальні підприємства, а саме про збалансування різниці між оплатою послуг споживачами та оплатою за природній газ. НАК «Нафтогаз» також отримає розпорядження не виставляти тепло викам жодних штрафів у зв’язку із прийнятим рішенням.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися