«Укрзалізниця» проситиме в Уряду дозволу на суттєве підняття тарифів
З перших уст

«Укрзалізниця» проситиме в Уряду дозволу на суттєве підняття тарифів

24 листопада 2016, 09:32
0
0
Сподобалось?
0

ПАТ «Укрзалізниця» заклало у план розвитку підвищення в 2017 році тарифів на вантажні та пасажирські перевезення. У наступному році підприємство має намір збільшити обсяг капітальних інвестицій в 2,4 рази – до 27,4 млрд гривень з 11,2 млрд гривень, запланованих за підсумками 2016 року.

Про це пише «Економічна правда».

Згідно з документом, 46% коштів «Укрзалізниця» планує спрямувати на придбання основних засобів, 33% – на будівництво (переважно на модернізацію електромереж), 19% – на модернізацію рухомого складу, 2% – на інші потреби. Зазначені капітальні інвестиції передбачається на 66% профінансувати за рахунок власних коштів, на 33% – за рахунок залучення нових кредитів, на 1% – за кошти інвесторів.

Для реалізації плану підприємство заклало підвищення тарифів на вантажоперевезення на 25%, на пасажирські перевезення – на 35%. Погодити нові тарифи має Кабмін. Якщо цього не станеться, план капітальних інвестицій розділять на дві частини і виконуватимуть у 2017-2018 роках.

Стрімка модернізація «Укрзалізниці» потрібна у зв’язку зі стрімким ростом виробництва зерна, яке збільшуватиметься й у наступні роки. Уже нині у залізничників виникають проблеми з рухомим складом для перевезення зернових.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися