Щоб отримати субсидію на опалювальний період, необхідно оформити паспорти 14-річним дітям
З перших уст

Щоб отримати субсидію на опалювальний період, необхідно оформити паспорти 14-річним дітям

19 жовтня 2017, 17:41
0
1
Сподобалось?
1

В Україні створено Єдиний державний реєстр отримувачів житлових субсидій на базі Державного підприємства «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України».

Фахівцями цього центру перевірено реквізити персональних даних усіх отримувачів житлових субсидій. Після чого домогосподарствам, у складі яких є зареєстровані особи, персональні дані яких не відповідають вимогам законодавства, розрахунок субсидії на опалювальний сезон 2017/2018 року заблоковано. У цю категорію можуть потрапити родини, у складі яких є діти віком від 14 років.

Частиною 2 статті 21 Закону України «Про єдиний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», чітко передбачено, що кожен громадянин України, який досяг чотирнадцятирічного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України. Також їм надається ідентифікаційний номер платника податків, а дані із цих документів необхідно подавати до заяви в органи соціального захисту, які призначають субсидії. У разі відсутності таких даних, призначення житлової субсидії буде надалі заблоковано, що унеможливить розрахунок субсидії таким домогосподарствам, починаючи з жовтня 2017 року. Аби перерахунок субсидії таки відбувся, дані потрібно подати до 20 жовтня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися