«Чорні часи» для злісних неплатників алміентів
З перших уст

«Чорні часи» для злісних неплатників алміентів

11 грудня 2017, 11:57
0
0
Сподобалось?
0

Верховна Рада таки ухвалила законопроект, який передбачає посилення відповідальності за несплату аліментів. Документ передбачає нові засоби примусового виконання рішень до осіб, які ухиляються від належних платежів понад півроку.

Так виконавці, які займаються стягненням аліментів, отримали чимало нових інструментів. Серед них заборона на керування транспортним засобом строком на півроку. Її не можна буде застосовувати лише у випадках, коли боржник заробляє на життя водінням, використовує транспорт через інвалідність, утримує особу з І, ІІ групою інвалідності або дитину з інвалідністю.  Також виконавець може обмежити боржника у користуванні мисливською та травматичною зброєю, тимчасово позбавити права на полювання до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі. Не сплата аліментів може стати й підставою для піврічної заборони на виїзд закордон.

Законопроект також впроваджує новий вид адмінстягнення у вигляді соціальних робіт на строк від 120 до 240 годин: для дорослих не більше 8 голин на добу, для неповнолітніх – не більше 2 годин на добу. Ухилянтам від робіт загрожує арешт на 15 діб. Соціальні роботи не призначатимуть інвалідам І і ІІ груп, вагітним, жінкам, старше 55 років та чоловікам, старше 60 років.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися