Водіїв-новачків позбавлятимуть прав за перше ж грубе порушення
З перших уст

Водіїв-новачків позбавлятимуть прав за перше ж грубе порушення

7 квітня 2018, 20:09
0
0
Сподобалось?
0

Кабмін продовжує посилювати відповідальність за недотримання правил дорожнього руху в Україні. Так раніше було затверджено Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами. Відповідно до цього документу перші в житті посвідчення водії отримують всього на два роки. Щоб отримати постійні водійські права, протягом цього періоду водій не повинен «заробити» більше двох адмінпротоколів за порушення ПДР. Днями ж уряд вніс зміни до За цей період

Днями ж Уряд вніс зміни до Порядку тимчасового вилучення посвідчення водія на транспортний засіб та його повернення, які також стосуються початківців на дорогах. Якщо протягом того ж дворічного терміну водій-новачок допустить хоча б одне грубе порушення правил дорожнього руху, яке тягне на позбавлення прав на керування авто, він автоматично позбувається водійського посвідчення.

"Таке посвідчення передається в сервісний центр МВС за зареєстрованим місцем проживання для його знищення. Відновлення права на керування транспортними засобами в такому випадку здійснюється шляхом отримання нового водійського посвідчення, яке вважається виданим вперше після проходження позачергового медичного огляду, підготовки відповідно до планів і програм та після складання теоретичного і практичного іспитів в сервісному центрі МВС", - пояснюється у документі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися