Волинські газовики заявляють про сотні мільйонів збитків через занижені тарифи
З перших уст

Волинські газовики заявляють про сотні мільйонів збитків через занижені тарифи

26 вересня 2019, 12:29
0
0
Сподобалось?
0

Сума збитків АТ «Волиньгаз» у 2019 році сягне 231,5 мільйона гривень. А все тому, що, як вважають у компанії, четвертий рік поспіль діє економічно необґрунтований тариф, який НКРЕКП не переглядає з 2016 року. За цей час загальна сума збитків компанії сягнула 452,7 мільйона гривень.

«Збиткові тарифи на розподіл газу та відповідна недостатність фінансування призводять до критичного стану мереж, створюють ризики для безпечного та стабільного газопостачання», – говорить фінансовий директор АТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак.

Як зазначають у компанії, через брак коштів зростає зношеність газорозподільних мереж. Крім того, через економічно необґрунтований тариф зарплати у «Волиньгазі» суттєво нижчі ринкових, заморожені на рівні 2016 року. Це спричиняє значний відтік кадрів. З початку цього року з компанії звільнилися 111 працівників. У 2018 році – 148 осіб.

У зв'язку з цим «Волиньгаз» вимагає від НКРЕКП довести розмір тарифу до економічно обґрунтованого рівня й затвердити нову модель тарифу на розподіл, яка передбачає рівномірну оплату послуг операторів ГРМ упродовж всього року.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися