Ірина Вахович про перші сто днів на посаді голови обласної ради
З перших уст

Ірина Вахович про перші сто днів на посаді голови обласної ради

4 листопада 2019, 11:36
0
0
Сподобалось?
0

Конструктивна співпраця зі всіма депутатами обласної ради на розвиток Волині – так коротко охарактеризувала підсумок ста днів своєї роботи на посаді голови обласної ради Ірина Вахович. 

Варто зазначити, що Ірина Вахович обійняла посаду у непростий час зміни влади в Україні. Часу на розкачування практично не було. Тому вона відразу з головою поринула в роботу і визначила пріоритети. 

Світязь. Серед головних викликів стало катастрофічне обміління цього літа перлини нашого краю – озера Світязь та інших водойм. Тому одну з перших робочих поїздок нова голова обласної ради здійснила у Шацький і Старовижівський райони, де на Прип’яті розташований шлюз, який регулює рівень вод у північних районах області.

– Я побачила, що шлюз потребує ремонту. Коли працював, він вирішував багато проблем. Обласне управління водних ресурсів склало кошторисну документацію на реконструкцію цього шлюзу, на це потрібно близько 1,5 мільйона гривень, – зазначила Ірина Михайлівна. – Щодо Світязя, то, на жаль, уряд не погодив виділення 30 мільйонів гривень, щоб вирішити питання з його обмілінням. На рівні області ми робимо усе можливе. Направили групу наших спеціалістів у Білорусію, де на місці вивчали роботу Хотиславського кар’єру. Вони зробили висновок, що причина не в ньому. Залучили науковців, аби обстежили і дали висновки про причини відходу води на озері. Зокрема вони вивчатимуть, чи не призводять до обміління великі плантації лохини у Шацькому районі. Адже вирощування цієї ягоди потребує багато води.  

Бурштин. Ірина Вахович висловила занепокоєння щодо блокування робіт комунального підприємства «Волиньприродресурс».

– Спочатку чотири роки не давали працювати владні структури адміністрації. Тепер місцеві жителі протестують. З одного боку, людей можна зрозуміти – вони бояться за екологію. Хоча легальний видобуток бурштину їй нічим не загрожує. Адже він не відбуватиметься одразу на всій площі. Розроблятимуть невеличкі ділянки, потім проводитимуть рекультивацію. Та чи у цьому причина? Нещодавно біля Гути-Боровенської не дали проводити геологорозвідку. Водночас у лісі було виявлено чотири мотопомпи для нелегального видобутку бурштину. Тим часом бюджет області, громад втрачає мільйони гривень. Адже за останні чотири роки ціна сонячного каменю знизилася у десять разів.

«Волиньторф». Обласна рада всіляко сприятиме роботі підприємства.

А у разі виставлення його на приватизацію готова купити акції.

Дороги. Ірина Вахович виступає за продовження так званого митного експерименту, коли гроші від перевиконання митницею планів йшли на будівництво доріг у тій області, де вона розміщена. Саме за «митні» гроші були побудовані дороги від Луцька до Львова та Володимира-Волинського.  

Бюджет-2020. Головними пріоритетними напрямками фінансування з обласного бюджету у наступному році будуть підприємства обласної власності. Це, зокрема, санаторій «Лісова пісня», обласні філармонія, краєзнавчий музей, протитуберкульозний і онко- диспансери та інфекційна лікарня.

Записала Наталка СЛЮСАР  


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися