Маленький Артемко з Волині тільки кілька днів свого життя пробув за межами лікарні
З перших уст

Маленький Артемко з Волині тільки кілька днів свого життя пробув за межами лікарні

19 лютого 2020, 18:09
0
-1
Сподобалось?
-1

За свої десять місяців маленький Артемко Січковський з Турійська лише лічені дні був удома. Він весь час перебуває у лікарні, і зараз, зокрема, теж. Хлопчик народився з дуже рідкісною патологією – у нього синдром П’єра Робена. Таких діток легко впізнати ззовні. У них ніби стесані підборіддя – занадто коротка нижня щелепа.

Але проблема не у зовнішності. У бадьорому стані Артемчик мало відрізняється від своїх ровесників, а от сон для нього становить смертельну небезпеку. Хлопчик задихається, тож спати мусить зі спеціальним дихальним пристроєм та під пильним наглядом.

Він уже пережив одну операцію, яка дозволила дещо полегшити страждання, але не усунула проблему.

Артемові необхідно наростити нижню щелепу. Однак в Україні таких операцій у ранньому віці не роблять. Спробувати можуть лише з 10–12 років. Спершу прооперувати маленького турійчанина погодилися у Польщі, однак детальніше вивчивши ситуацію, професор, який обіцяв допомогти, відмовився.

Мама Тетяна Січковська перебрала усі наявні варіанти. У Туреччині їй запропонували провести серію оперативних втручань без достатніх гарантій за 700 тисяч гривень. Клініка в Ізраїлі запросила за операцію 1,3 мільйона гривень та ще 2 тисячі 600 доларів за консультації двох фахівців.

Найкращий варіант запропонували в Індії. Тут в одній з дитячих клінік за допомогою робототехніки готові провести операцію з розрізання нижньої щелепи Артемка та вживлення у неї спеціальних конструкцій для подовження. Вартість самої операції – сім тисяч доларів. Однак ще потрібні кошти на переліт, реабілітаційний період, який триватиме 40 днів, та на прожиття мами у гостьовому будинку клініки. Загалом витрати обійдуться в 11 тисяч доларів. З одного боку, сума не фантастична, а з іншого, непідйомна для родини Січковських. У сім’ї шестеро діток, і так співпало, що нині стаціонарного лікування потребує й тато. Діти практично не бачать своїх батьків. Старші змушені доглядати за меншими. Обов’язки вдома розділені поміж усіма: хтось прибирає, хтось готує їсти, хтось миє посуд, водить дітлахів до школи і у садок.

Тетяна Січковська хоче якомога швидше повернутися з Артемчиком додому. Давайте разом допоможемо їм!

Реквізити для переказу коштів: картка ПриватБанку 5168 7574 0537 3046 (Тетяна Миколаївна Січковська – мама Артема).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися