Українці можуть оформити пенсію, не виходячи з дому
З перших уст

Українці можуть оформити пенсію, не виходячи з дому

30 серпня 2020, 12:03
0
0
Сподобалось?
0

Які умови нарахування пенсійних виплат і можливості їх оформлення – інформує головне управління пенсійного фонду України у Волинській області.

Чи не найважливішою умовою є страховий стаж. З 1 січня 2018 року право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років мають особи, які мають його не менше 25 років. До 2028 року щорічно розмір необхідного страхового стажу буде зростати на рік, аж до 35-ти. Якщо ви досягли пенсійного віку і маєте достатньо страхового стажу, потрібно звернутися в управління Пенсійного фонду за місцем реєстрації для подання заяви та документів для обчислення пенсії. Варто це зробити не пізніше ніж через три місяці після досягнення пенсійного віку. Тоді пенсія буде призначатися на наступний день після його настання. Якщо ви впродовж цих трьох місяців не подали заяви на призначення, вам нарахують пенсію з дня звернення та подання документів.

Проте хочемо проінформувати вас про розширення інтернет-послуг Пенсійного фонду України, які зроблять спілкування з ним зручнішим. З 1 липня 2020 року запроваджено новий сервіс – «Автоматичне призначення пенсії за віком». Ця послуга дозволяє користувачу надати необхідні для призначення пенсії документи завчасно, до настання пенсійного віку. Тобто підготувати усі необхідні папери і вирішити свої справи, не виходячи з дому. Така послуга надається через Інтернет, засобами вебпорталу з використанням кваліфікованого електронного підпису. При досягненні пенсійного віку пенсія буде призначатися автоматично. Додатково звертатися та особисто відвіду­вати органи Пенсійного фонду не буде потреби. За результатами опрацювання анкети-заяви ви отримаєте інформацію про автоматичне призначення пенсії, дату її отримання та розмір за допомогою СМС-повідомлення чи через мобільний додаток.

Ви можете зареєструватися на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України (www.portal.gov.ua) і отримувати інформацію та послуги дистанційно.

Головне управління Пенсійного фонду України

у Волинській області


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися