Зробили разом: підставою для закриття каналів Медведчука стала петиція до Верховної Ради
З перших уст

Зробили разом: підставою для закриття каналів Медведчука стала петиція до Верховної Ради

3 лютого 2021, 12:09
0
0
Сподобалось?
0

2 лютого Володимир Зеленський підписав указ на введення у дію рішення РНБО про санкції проти народного депутата ОПЗЖ, номінального власника телеканалів «ЗІК», «112» та «НьюзВан» й соратника Віктора Медведчука – Тараса Козака.

Під санкції потрапили 8 компаній, які володіють телеканалами «ZIK», «112 Україна» та «NewsOne». Відразу після підписання, провайдери вимкнули телеканали в пакетах кабельного ТБ. Заборона на трансляцію розрахована на 5 років.

Рішення РНБО готувалось швидко і в повній секретності в момент, коли увага Кремля направлена на внутрішні процеси у зв’язку з арештом Навального. З 18 присутніх членів РНБО тільки спікер ВРУ Дмитро Разумков не підтримав запровадження санкцій проти Козака та медведчуківських каналів.

Санкції проти телеканалів підтримали Сполучені Штати під час першої розмови нового Держсекретаря США Тоні Блінкена з Міністром ЗС Дмиром Кулебою.

Рішення РНБО базується на петиції 2018 року, яку підтримала Верховна Рада. Показово, що ще 2 роки тому США і ЄС були проти заборони діяльності телеканалів.

Крім телеканалів, під санкції потрапила компанія, що володіє 7 приватними літаками. Серед них особистий борт Тараса Козака та Віктора Медведчука, які вони використовували для польотів в Росію. Тепер ці авіасудна не мають права на вхід в повітряний простір України, здійснення посадки на території нашої держави, а також їм заборонено брати пасажирів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися