Протистояння брендів: як вибрати кращий розумний телевізор
З перших уст

Протистояння брендів: як вибрати кращий розумний телевізор

17 лютого 2021, 10:10
0
1
Сподобалось?
1

Мода на розумні телевізори в Україні набула великих масштабів, тому виробники щороку дивують новими фішками й можливостями. Вибираючи марку майбутнього телевізора, ви обираєте і його зручність у використанні, і надійність, і якість.

На що звертати увагу під час купівлі смарт телевізора, ми запитали консультантів інтернет-магазину електроніки та побутової техніки Eldorado. 

Базові можливості смартів

Щоб телевізор радував вас довго, купуйте модель із запасом потужності – зважайте на об’єм оперативної пам’яті, можливості процесора та наявність сучасних роз’ємів підключення. Зазвичай найпотужніші моделі представлені серед флагманських лінійок брендів Samsung, Sony, Philips, LG, Panasonic тощо. Кожен з виробників має свої особливості: Samsung пропонує яскраві кольори, Philips – стильне підсвічування за межами екрану, LG вабить просунутим браузером.

Смарт телевізор можна використовувати як монітор: вивести на екран зображення зі смартфона, під’єднати ігрову консоль, комп’ютер чи ноутбук. Розумний телевізор замінить вам і планшет: користувач може встановлювати на ньому додатки як на смартфоні, зависати у соціальних мережах, шукати інформацію в браузері чи дивитись якісний контент в онлайні.

А як щодо характеристик?

Важливим моментом у роботі розумного телевізора є якість програмного забезпечення. Наприклад, моделі Xiaomi tv мають розширений функціонал і працюють стабільно завдяки сучасному ПЗ. Тут все логічно, адже корпорація від початку розвивалась як розробник софту, тому оновлення, стабільність і зручність графічної оболонки цих моделей реалізовані “на відмінно”. А от обираючи новий чи маловідомий бренд, ви ризикуєте отримати проблеми із запуском сервісів, доступом у мережу, повільною роботою системи.

Висока роздільна здатність екранів, що сягає позначки навіть 8 К, відкриває нові обрії якості зображення. Завдяки її тандему з будь-якою сучасною матрицею: насиченими кольорами OLED, революційними технологіями QLED чи реалістичністю IPS-екранів ви будете по-справжньому насолоджуватися переглядом телевізора. Чим вища частота оновлення кадрів, тим більш динамічне й видовищне зображення.

Обирайте оптимальну діагональ

Великий телевізор дає повне занурення в контент, та все ж обирайте модель з огляду на відстань між екраном і місцем, де ви сидітимете.

Для кухні чи маленької кімнати віддайте перевагу моделям із діагоналлю до 24 дюймів. Навіть у цьому сегменті реально знайти телевізор зі смарт функціями. 

У спальню чи невелику вітальню підійде пристрій з діагоналлю 32 дюйми: зображення сприйматиметься комфортно та без шкоди для зору на відстані у 2–4 метри.

Для великих приміщень обирайте моделі від 40 до 55 дюймів. Розміщуйтесь від ТБ на відстані 5 метрів, тоді зможете запобігти головному болю й відчуттю втоми від екрану.

Зрозуміло, що вибір телевізора залежить від бюджету, та все ж звертайте увагу на функціональні можливості приладу та його доречність у конкретній кімнаті.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися