На Волині туберкульоз діагностували у 16 дітей
З перших уст

На Волині туберкульоз діагностували у 16 дітей

24 березня 2021, 16:25
0
0
Сподобалось?
0

На Волині стрімко скорочується кількість хворих на туберкульоз, водночас фіксується ріст захворюваності серед дітей.

Про це розповів керівник Волинського обласного фтизіопульмонологічного центру Іван Нискогуз на прес-конференції з нагоди Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом.

За словами Івана Онуфрійовича, у 2019 році за рік туберкульоз виявили у 15 дітей, торік - у 21. З початку нинішнього року вперше туберкульоз підтвердили уже у 16 дітей. Тож, як припустив Іван Нискогуз, загалом їх буде більше, ніж у 2020-му.

Цьорік зафіксували випадок захворювання цілої сім’ї з чотирьох осіб, де туберкульоз виявили у батьків та їх дітей.

Загалом Волинський протитуберкульозний диспансер - один з найкращих в Україні за лікувальними показниками. Не зважаючи на те, що установа ще з минулого року опинилася у непристому фінансовому становищі, все-таки тут намагаються дбати про покращення надання послуг пацієнтам. За рахунок реорганізації вдалося зекономити акумулювати певні кошти за яких придбали сучасний УЗД-апарат, пранують придбати нову рентгенографічну установку, також проводять поточні ремонти. Також цього року тут обладнають власну сонячну електростанцію потужністю 60 кіловатів, котра дозволить забезпечити чеврть потреб лікарні в електроенергії. Водночас установа потребує капітального ремонту, який запланувала профінансувати Волинська обласна рада.

З нагоди свята подяки від Центру громадського здоров’я України отримали, зокрема, лікар-фтизіатр Володимир Лазарук, лікар відділення легеневого туберкульозу Іван Пукас, ендоскопіст Валерій Крамаревич, бактеріолог Наталія Кондратюк, медична сестра Катерина Штань, лікар відділення легеневого туберкульозу Степан Гладковський і хірург Валерій Кміть.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися