Весна в Україні завершується грозовими дощами та похолоданням
З перших уст

Весна в Україні завершується грозовими дощами та похолоданням

27 травня 2021, 16:12
0
0
Сподобалось?
0

У п'ятницю черговий циклон з дощами прийде на захід України і охопить до понеділка всю територію. Але незважаючи на дощову погоду та зниження температури на 3-5 градусів, гаряче травневе сонечко все одно зможе поліпшити ситуацію, навіть в самі непогожі дні.

Традиційно холодніше всього в високогір’ї – в Яремче у вихідні вночі до +4°С, вдень до +12°С, дощі. Найгарячіші п'ятничні регіони - схід та південь з температурою до +28°С, але в Одесі температура повітря не підніметься вище +21°С.

Холодна повітряна маса буде просуватися із заходу на схід, зменшуючи до понеділка територію тепла. Найбільш дощовий день в Україні – 30 травня, неділя, зливи очікуються практично всюди, за рідким винятком.

Західний регіон першим отримає порцію холоду і дощів. З 28 по 31 травня тут вірогідні дощі різної інтенсивності. Нічна температура повітря до понеділка знизиться до +9...+11°С, денна в межах +14...+16°С. У Закарпатті 31 травня до +19°С.

У південних областях 29 травня повітря прогріється до +28°С, холодніше буде в Одеській області: максимально +21°С. У суботу пройдуть дощі, місцями з грозами. У неділю в Одесі та Херсоні буде сонячно, до +23°С. На початку робочого тижня небо затягне хмарами, денна температура +21…+23°С.

У центральному регіоні країни в п'ятницю у Вінницькій області +13...+19°С, грозові дощі. У Кіровоградській області 28 травня можуть бути невеликі локальні опади, температура +15...+25°С. Спекотно буде на Полтавщині - до +27°С. У Черкасах - до +24°С, без опадів. У вихідні та на початку тижня у центральній Україні стане холодніше. Температура знизиться до +15°С у Вінницькій області, до + 21°С у Полтавській. У Черкаській та Кіровоградській областях - до +17...+19°С. Вірогідні невеликі опади.

На сході України в п'ятницю та суботу спека до +27°С, у неділю – грозові дощі, зниження температури. В останній день весни погода налагодиться, дощі припиняться, сонечко буде виглядати частіше.

У північній Україні в п'ятницю пройдуть дощі, +19...+21°С, у Сумській області до +26°С. У вихідні стане прохолодніше, денна температура +15...+17°С, у Сумській області +22°С, дощитиме. В останній день весни знову дощі, але вже місцями та невеликі, температура залишиться на рівні +13...+15°С, у Сумській області +21°С.

У Києві з п'ятниці по понеділок - дощі, денна температура в п'ятницю +20°С, у вихідні та понеділок +15...+16°С.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися