На Київському заводі ПТО виготовили сучасний грейферний кран із застосуванням унікальної автоматики Schneider Electric для сміттєспалювального заводу «Енергія»
З перших уст

На Київському заводі ПТО виготовили сучасний грейферний кран із застосуванням унікальної автоматики Schneider Electric для сміттєспалювального заводу «Енергія»

16 липня 2021, 12:51
1
2
Сподобалось?
2

Київський завод підіймально-транспортного обладнання, котрий є флагманом українського кранобудування, спільно з компанією «Шнейдер Електрик Україна» успішно завершив проект із виготовлення та монтажу автоматизованого грейферного мостового крана для сміттєспалювального заводу «Енергія», який працює в Києві.

Фахівці Київського заводу ПТО та «Шнейдер Електрик Україна» у тісній співпраці змогли створити відмінний за своїми характеристиками і можливостями кран, обладнаний унікальною системою автоматизованого управління грейфером, втіливши в життя концепцію EcoStruxure - цифрової платформи для інновацій, що об'єднує кращі в своєму класі ІТ-рішення з передовими інформаційно-технічними технологіями.

«Шнейдер Електрик» має багаторічний практичний досвід по впровадженню інноваційних рішень у різні галузі промисловості, тому співпраця з КЗПТО в цьому проекті стало вельми успішною, і, звичайно ж, принесло безсумнівну користь кінцевому замовнику. Адже завод «Енергія» отримав відмінний грейферний кран із сучасним електрообладнанням і автоматикою Schneider Electric.

Встановлені на новому крані системи управління забезпечують безпечну й ефективну роботу всіх кранових компонентів і механізмів, у результаті чого виключаються підвищені навантаження на окремі елементи кранової конструкції, що сприяє збільшенню терміну міжремонтної експлуатації, підвищенню комфортності управління краном та істотному скороченню енергоспоживання.

Варто відзначити, що система управління створена на базі логічного контролера моделі Modicon M241 з використанням бібліотеки «грейферний автомат», що дає можливість управляти всім процесом підйомно-транспортних робіт у напівавтоматичному режимі, включаючи операції по завантаженню золошлакової суміші і вивантаженню її в автотранспорт. Розподіл навантажень на приводи механізмів проводиться повністю автоматично, що значно спрощує та прискорює виконання необхідних робіт.

Також на кран поставлені перетворювачі частоти моделі Altivar ATV930, укомплектовані модулем рекуперації ATV Regen, які мінімізують витрати електроенергії. Крісло-пульт оператора, розміщене в дуже зручній і комфортній крановій кабіні, оснащене людино-машинним інтерфейсом Harmony для контролю за станом електрообладнання крана.

«Усі провідні OEM-виробники вибирають обладнання Schneider Electric для використання в своїх проектах. Співпрацюючи з КЗПТО, ми забезпечуємо ефективну і безпечну роботу грейферного мостового крана при переміщенні золошлакової суміші на сміттєспалювальному заводі. Після пуско-налагодження та успішних тестових випробувань кран пройшов необхідну обкатку і був введений в експлуатацію» - пояснює Директор департаменту «Промисловість» компанії «Шнейдер Електрик Україна» Павло Пилипенко.

«Завдяки нашому партнерству, ми маємо прекрасну можливість оснащувати крани сучасним електрообладнанням і автоматикою, що гарантовано підвищує якість, ефективність і безпеку випускаємого нами кранового обладнання.  Сучасні технології, обладнання та послуги на базі обладнання Schneider Electric дозволяють вітчизняним підприємствам набагато ефективніше управляти вантажопідйомною крановою технікою» - коментує Генеральний директор Київського заводу ПТО Олексій Севастьянов.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Сергiй
    Сергiй

    оо супер

    16 липня 2021, 18:37
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися