Як вибрати дитяче автомобільне крісло
З перших уст

Як вибрати дитяче автомобільне крісло

24 листопада 2021, 16:44
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні на ринку є велика кількість різних варіантів дитячих крісел для автомобіля. Дитяче автомобільне крісло – це не лише безпека, але і дотримання правил дорожнього руху. Адже до 12 років ви маєте перевозити дитину в спеціальному кріслі, яке можна придбати на сайті Аvtokrisla.com.

Категорії дитячих автокрісел

Щоб вибрати крісло, потрібно спочатку визначити якій категорії відповідає крісло для вашої дитини. Категорій існує всього 8 і кожній із них зіставляється значення маси та віку:

  • Категорії 0 відповідає віку до 6 місяців;
  • Категорія 0+ підходить дітям віком до 1 року;
  • Категорія 1 призначена для віку 9 місяців – 4 роки;
  • Вік 3-7 років відноситься до категорії 2;
  • Категорія 3 – вік 6-12 років;
  • Категорія 0+/1 – вік від 0 до 4 років;
  • Категорія 1/2/3 – вік від 1 до 12 років;
  • Категорія 2/3 – вік від 3 до 12 років.

Звичайно, краще брати крісло, якого вистачить якомога на більший час, аби не купляти нове в найближчому майбутньому.

Визначення категорії та додаткові опції

На наступному етапі необхідно вибрати тип замка фіксації крісла (з використанням isofix або без нього). Isofix – це система спеціального кріплення крісла до сидіння на скоби. Встановлення крісла з таким способом кріплення можливе лише якщо автомобіль обладнаний спеціальними замками, що знаходяться на задньому пасажирському місці. Потрібно розуміти, що чим простіше кріплення, тим легшим і швидшим буде встановлення крісла.

Виходячи з міркувань безпеки, бажано вибирати крісла, які відповідають стандартам ISO або ECE. Наявність маркування ECE 44 або 129 – це великий плюс, оскільки така позначка означає відповідність сертифікату безпеки.

Автокрісла для немовлят

Якщо планується використання тільки в коротких поїздках, краще придивитися до категорії “0+” через її практичність та універсальність. Не можна забувати, що якщо вік малюка – до 1 року, то його потрібно транспортувати таким чином, щоб спина була в напрямку руху, тому що немовлята самі ще погано тримають голову.

Автокрісла для дітей до 18 кілограм

У дитячих кріслах до 18 кілограмів необхідно звертати увагу на інтегровані ремені безпеки. Замок-пряжка повинен бути міцним і виконаний таким чином, щоб дитина не змогла розстебнути його самостійно, а матер'яна частина на ньому повинна бути широкою, щоб тиск на низ живота був рівномірним. В області шиї та плечей ремінь не повинен натирати.

В автокріслах для дітей до 3 років має бути щонайменше 2 положення регулювання, одне з яких — з нахилом до 45 градусів, щоб було зручно спати.

Наявність у дитячих автомобільних кріслах бічного захисту голови та плечей є важливим аспектом. Якість виконання цих елементів має відігравати вирішальну роль у виборі, адже при бічному ударі в автомобіль безпека дитини залежить саме від них.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися