Google знову оштрафували — цього разу на 122 тисячі $. Чи злякаються інвестори?
З перших уст

Google знову оштрафували — цього разу на 122 тисячі $. Чи злякаються інвестори?

13 грудня 2021, 20:16
0
0
Сподобалось?
0

7 грудня 2021 року Google отримала черговий штраф в Російській Федерації. Приводом знову послужила відмова видаляти контент, визнаний в Росії незаконним. Всього по цій статті технологічна корпорація вже виплатила без малого півмільйона доларів — і це не єдина сума, яку в цьому році довелося виділити Google на погашення позовних зобов'язань. Так, антимонопольний регулятор Франції оштрафував компанію на 592 млн $, а Південна Корея - на 177 млн $. Як численні позови вплинули на долю компанії і котирування акцій?

Стан акцій Google в 2021 році

Незважаючи на штрафи та регулярну участь в міжнародних скандалах, інвестори впевнені: вкладати в акції Google — варто. Завдяки вмілому веденню бізнесу, диверсифікації продукту і вдалим антикризовим заходам компанія зуміла не лише впевнено вийти з коронавірусного занепаду, але й витягнути з нього прибуток. На графіку чітко простежується тенденція зростання — на момент 8 грудня 2021 року акції Гугл досягли вартості в 2 951 $ за штуку.

Тільки за II квартал 2021 року корпорація заробила на рекламу більше 50 млрд $, продемонструвавши найкращі фінансові показники в ніші. III квартал ознаменувався зростанням виручки на 41%, що стало абсолютним рекордом компанії за останні 14 років. Тільки канал YouTube приніс 7,2 млрд $. Звітність показує, що Google може собі дозволити оплачувати півмільярдні штрафи без шкоди для компанії.

Переваги інвестицій в акції «Гугл»

Alphabet (материнська компанія Google) завжди знала, що однієї лише пошукової системи буде недостатньо — щоб утримати звання світового лідера, їм потрібні інші рішення. Завдяки наполегливій роботі над диверсифікацією бізнесу тепер, окрім Google, практично в кожному телефоні є наступні продукти компанії:

  • сервіс електронної пошти Gmail;
  • браузер Chrome;
  • Google Карти;
  • Google Перекладач;
  • YouTube.

Щоб менше залежати від реклами, Alphabet регулярно розробляє нові технології. Так, в числі інших напрацювань з'явилася операційна система Android. Подібна диверсифікація бізнесу дозволяє інвесторам вкладатися в акції Google без ризику форс-мажору — що б не сталося, цінні папери цієї компанії матимуть низьку волатильність.

Як купити акції Google?

Керівництво компанії перестрахувалося і на фондовій біржі, випустивши відразу декілька видів акцій. Які саме акції краще купувати — GOOG або GOOGL — можна дізнатися у фахівця брокерської компанії Freedom Finance Ukraine.

Спеціаліст відкриє спеціальний рахунок, який дасть можливість здійснювати угоди з цінними паперами. Найпростіше це робити прямо в смартфоні через додаток Tradernet.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися