Новий інтер’єр вітальні: як створити красивий дизайн
З перших уст

Новий інтер’єр вітальні: як створити красивий дизайн

1 лютого 2022, 13:50
0
0
Сподобалось?
0

Мешканці Луцька, як і інших міст України, рано чи пізно мусять опановувати капітальний ремонт вітальні. Тому виникає питання, як зробити інтер’єр красивим та функціональним за наявності вільних 18–20 м2. Експерти в галузі дизайну розкривають свої секрети нижче.

Правильне поєднання відтінків – це важливо

Насамперед, впевнені фахівці, необхідно відмовитись від звичних принтованих шпалер на користь однотонних. Або для оформлення стін використовувати фарбування. Важливо підібрати правильний відтінок основного кольору. Запам’ятайте: для холодних північних та східних кімнат необхідна тепла кольорова гама. Ідеально підійдуть ванільний, персиковий, теракотовий, бежевий, жовтий, лимонний, теплий оливковий. А ось для приміщень, більшу частину дня наповнених сонячним світлом, краще вибрати кольори холодної гами. Це білий, сірий, синій та блакитний, бірюзовий, сріблястий та їм подібні.

Важливо! В інтер’єрі бажано поєднувати від трьох до п’яти відтінків. Причому пропорції кольору повинні бути у співвідношенні 60:30:10, де 60% – це основний колір фону, 30% – допоміжний відтінок, 10% – акцентний колір, на якому хочеться припинити свою увагу.

«Клімат» інтер’єру

Щоб уникнути поширених помилок під час створення дизайну вітальні, необхідно враховувати поєднання інтер’єру з кліматом, що оточує приміщення. Наприклад, для холодних широт актуальніше використовувати як оздоблювальні матеріали натуральне дерево, камінь, оксамит, щільні набивні тканини. А ось у теплому південному кліматі будуть доречні бамбукові та плетені меблі, легкі лляні тканини, коване залізо.

Робіть акцент на одну стіну

Під час оформлення оригінального дизайну інтер’єру у вітальні можна створити акцентну стіну. Її рекомендують фарбувати в контрастний відтінок, робити на ній оригінальне панно або кардинально оформляти іншими оздоблювальними матеріалами. Такий прийом дозволяє досягти унікальної дизайнерської картинки.

Мінімум громіздкості

Після ремонту доведеться відмовитись від банальної меблевої стінки, яка займала мало не третину кімнати. Сьогодні краще використовувати більш легкі модульні меблі. Це можуть бути підвісні полиці, низькі довгі тумби під телевізор, невеликі шафки, розташовані безпосередньо на стіні. Заодно вдасться позбутися купи непотрібного мотлоху, що десятиліттями зберігався на антресолях старих стінок: посуду, речей, які давно ніхто не носить, старих газет і журналів, іншого раритетного начиння.

Оригінально розставимо м’які меблі

Після ремонту саме час відмовитися від застарілого способу розміщення м’яких меблів – вздовж стіни. Спробуйте видозмінити дизайнерську картинку і розташувати диван упоперек кімнати, розділивши у такий спосіб простір на дві зони: обідню і для відпочинку. Можна встановити одне з крісел у кутку – навпроти дивану.

Килими тільки біля дивана

Як би не хотілося застелити килим на всю кімнату, слід відмовитись і від цієї ідеї. Сьогодні прийнято укладати м’які килимові покриття безпосередньо біля дивана, таким чином, щоб вони трохи виступали за краї м’яких меблів з боків, а спереду – покривали підлогу, щоб зручно було вставати з дивана босими ногами. Такий прийом також дозволяє зонувати простір для відпочинку.

За допомогою правильно підібраного освітлення та стильних елементів декору можна завершити створену картинку, зробивши приміщення красивим і цікавим.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися