Збільшили розмір виплат за «автоцивілкою»
З перших уст

Збільшили розмір виплат за «автоцивілкою»

1 червня 2022, 16:22
0
0
Сподобалось?
0

Нацбанк збільшив розміри страхових сум за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Про це пише «Економічна правда» з посиланням на прес-службу НБУ.

Збільшено розміри страхових сум:

до 160000 гривень на одного потерпілого за шкоду, заподіяну майну потерпілих (до змін ця сума становила 130000 гривень);

до 320000 гривень на одного потерпілого за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих (до змін ця сума становила 260000 гривень).

«Збільшення страхових сум за договорами «автоцивілки» дозволить споживачам отримати кращий фінансовий захист.

Особливо це актуально в умовах зростання цін на деталі та комплектуючі до автомобілів. Водночас вартість полісу для споживачів суттєво не зросте», – пояснили в регуляторі.

Крім цього, до 80000 гривень на потерпілого (до змін ця сума становила 50000 гривень) збільшили розміри страхової виплати за шкоду, заподіяну майну потерпілих, у разі оформлення «європротоколу».

«Нагадаємо, йдеться про оформлення документів про ДТП без участі уповноважених працівників Національної поліції України.

Це дасть змогу більшій кількості постраждалих у ДТП осіб отримати страхову виплату без необхідності виклику на місце аварії представників Національної поліції, часто залучених до оборони країни під час дії військового стану», – йдеться у повідомленні.

Враховуючи підвищення страхових сум та збільшення ліміту виплати за «європротоколом», Нацбанк розширив діапазон значень коригуючого коефіцієнта до базового страхового платежу. Такий коефіцієнт допомагає оцінити рівень збитковості діяльності страховика. Розширення його діапазону дозволить страховикам мінімізувати ризики та сформувати адекватну тарифну політику для споживачів страхових послуг.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися