Уряд розробив і спрямував у Раду закон про розмитнення авто у Дії
З перших уст

Уряд розробив і спрямував у Раду закон про розмитнення авто у Дії

13 червня 2022, 15:45
0
0
Сподобалось?
0

Уряд схвалив законопроект, який передбачає розмитнення авто в Дії. Документ найближчим часом передадуть на розгляд Верховної Ради.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на урядовому порталі. 

«Розмитнення буде максимально простим і зручним. Достатньо ввести VIN-код авто, а розрахунок платежів відбувається автоматично. Сплатити можна прямо в застосунку. Весь процес розмитнення — не більше 5 хвилин», — зауважив Денис Шмигаль.

Як наголосив Прем’єр-міністр, законопроект раз і назавжди усуне будь-які схеми, корупцію та маніпуляції з цінами на авто при їх розмитненні. За його словами, митники не будуть впливати на формулу розмитнення — її визначатимуть виключно характеристики авто: об'єм, тип та потужність двигуна, вік автомобіля та його ексклюзивність.

«Також наш законопроект містить норми, що передбачають повне звільнення від оподаткування автомобілів з електричними двигунами та меншу ставку для авто з гібридними двигунами. У межах Українського зеленого курсу — це і турбота про нашу екологію, і чистіше повітря», — відзначив очільник Уряду.

Денис Шмигаль підкреслив, що урядовий законопроект — це приклад того, як реформа цифровізації стає одночасно антикорупційною реформою: «Новий сервіс фактично не має аналогів у світі та демонструє бажання держави робити все максимально зручно та прозоро для людей».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися