Українських школярів навчатимуть правилам евакуації
З перших уст

Українських школярів навчатимуть правилам евакуації

22 червня 2022, 18:03
0
2
Сподобалось?
2

В ефірі телемарафону «Єдині новини» міністр освіти та науки Сергій Шкарлет детально розповів про початок навчального року, законодавчі зміни, можливі форми навчання та взаємодію з державними органами щодо забезпечення безпечного освітнього процесу.

«Найголовніше для початку навчання – створити безпечні умови в закладах освіти. Початок навчального року та форми навчання визначатимуть місцеві органи управління освітою. Ми рекомендуємо 1 вересня розпочати освітній процес у школах очно», - зазначив міністр.

У закладах освіти обов'язково буде охорона, спеціальне обладнання для сигналу тривоги. Для дітей проводитимуться виховні та тренувальні години, де школярів ознайомлять  з пунктами евакуації, шляхами евакуації. Дітей  будуть інформувати з планом  дій у разі небезпеки. У разі активних бойових дій в окремих областях, звичайно освітній процес  відбуватиметься виключно в дистанційній формі (відповідно до рішення керівника ОВА).

«Безпека, життя та здоров'я всіх учасників освітнього процесу є першочерговою умовою навчання. Школа - територія безпеки» - наголосив міністр.

Заклади фахової передвищої та вищої освіти за рішенням керівника закладу можуть розпочати освітній процес у серпні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися