В Україні стартує програма обміну старих ламп розжарювання на діодні
З перших уст

В Україні стартує програма обміну старих ламп розжарювання на діодні

26 грудня 2022, 16:16
0
0
Сподобалось?
0

З нового року кожен повнолітній громадянин України зможе безплатно отримати 5 світлодіодних ламп на заміну старих ламп розжарювання. І в такий спосіб зробить свій внесок у допомогу енергетикам щодо балансування електросистеми України. Про це зазначила Перший віцепрем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко у прямому ефірі Національного телемарафону.

«Наразі, щоб знизити навантаження на енергетичну інфраструктуру, нам доводиться впроваджувати різні, в тому числі нетрадиційні, заходи з енергоефективності. Проста заміна старих лампочок на нові LED-лампи може зекономити країні у пікові години до 1,5 гігавата електроенергії. Це дуже суттєва економія. Для порівняння: заміна 50 млн LED-лампочок розвантажить роботу цілого реактору атомної електростанції», – підкреслила Юлія Свириденко.

Людині, яка вирішить скористатися програмою, потрібно буде попередньо залишити заявку у «Дії», прийти у відділення Укрпошти й обміняти 5 ламп старого зразка на таку ж кількість світлодіодних.

Відзначимо, що Єврокомісія прийняла рішення передати Україні 30 мільйонів LED-лампочок для безкоштовної роздачі українцям. Особливо актуально це для сільської місцевості, де переважно в обігу залишаються дешеві звичайні скляні лампи, тоді як у містах більшість уже давно перейшла на діодні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися