Всеукраїнська рада церков виступила проти російського впливу на релігію (документ)
З перших уст

Всеукраїнська рада церков виступила проти російського впливу на релігію (документ)

13 квітня 2023, 13:19
0
1
Сподобалось?
1

Всеукраїнська рада церков засуджує дії Росії, яка зловживає релігійними почуттями віруючих у несправедливій війні проти України.

Про це йдеться у листі, який члени Ради написали спікеру парламенту Руслану Стефанчуку.

Листу передувала зустріч спікера українського парламенту із представниками ради церков. На ній обговорювали законодавчі ініціативи, котрі стосуються врегулювання релігійних питань і готуються до розгляду у Раді. З-поміж інших, особливу увагу приділили проєкту Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій» ( № 8371).

У своєму листі Всеукраїнська рада церков висловилася у підтримку цього законопроєкту, який забороняє діяльність релігійних організацій, які повʼязані або управляють у країнах, котрі здійснюють агресію проти України. Наразі йдеться про Росію. А на тлі маніпуляцій УПЦ (МП) навколо Києво-Печерської Лаври просять правоохоронців зробити все можливе, щоб не допустити дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні. Всі визнають невідворотність юридичної відповідальності будь-якої особи за порушення законодавства України, незалежно від того, в рясі людина чи ні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися